Una pesquera de l'estany de Banyoles passa a ser de titularitat pública

El seu propietari ha renunciat a ella i l'Ajuntament li ha pagat 20.000 euros

La pesquera número 5 de l'estany de Banyoles, més coneguda com a pesquera Agustí, és des d'avui propietat municipal de l'Ajuntament de Banyoles després que la família propietària hagi renunciat a la titularitat dels drets d'utilització.

Aquesta edificació, construïda l'any 1901, està a tocar del Club Natació Banyoles i compta amb 28 metres quadrats i una petita terrassa a tocar de l'estany. L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha explicat que s'ha compensat a la família amb 20.000 euros pel valor de la construcció i subratlla que encara es desconeix si s'utilitzarà l'espai per a usos municipals. Actualment 3 de les 21 pesqueres existents són de titularitat exclusiva de l'Ajuntament.

En concret, aquesta pesquera està a tocar del Club Natació Banyoles per la banda nord i es troba a prop de la pesquera del rector per la banda sud. És un edifici de planta baixa amb una petita terrassa que toca a l'estany. "Aquest divendres al matí hem signat els papers, ens han entregat les claus i ja podem dir que la pesquera és de titularitat exclusiva del consistori de Banyoles", ha subratllat l'alcalde de la localitat del Pla de l'Estany.

El batlle ha comentat que la família ha renunciat a la "utilització privativa" d'aquesta edificació i el consistori ha indemnitzat els propietaris amb 20.000 euros en concepte del valor de la construcció. "Ja veurem quin ús li donem, es troba en una zona d'equipaments i estem analitzant diverses possibilitats", ha afegit Noguer. Aquestes edificacions que es troben a tocar de l'estany estan situades en bé comunal, en un terreny propietat de l'Ajuntament de Banyoles.

Amb aquest canvi, la pesquera número 5 és la tercera de titularitat exclusiva de l'Ajuntament de Banyoles, conjuntament amb la pesquera número 10 on s'ubica l'Oficina de Turisme i la pesquera Mata.