Es calcula que a l'estany de Banyoles hi habiten dues o tres parelles de llúdrigues

Aquest dissabte dotze persones han participat en la jornada de seguiment d'aquests animals

L'Associació de Defensa del Patrimoni Natural del Pla de l'Estany, Limnos, ha organitzat aquest dissabte al matí una jornada de seguiment de rastres de llúdriga a la zona de l'Estany de Banyoles. Hi han participat unes dotze persones que han detectat restes de fems de llúdriga a onze dels trenta punts de control que manté l'associació per controlar la població d'aquesta espècie en aquesta zona. El portaveu de l'entitat, Juanjo Butron, ha explicat que segons els estudis de l'associació, calculen que en aquest espai hi viuen unes dues o tres parelles de llúdrigues. "Des del 2008 recopilem dades i tots els anys, menys el 2013, vam aconseguir veure'n alguna", ha comentat.

L'entitat Limnos fa diverses vegades l'any aquest recerca i seguiment de la presència de llúdrigues a l'Estany de Banyoles. Aquest dissabte, una dotzena de voluntaris i membres de l'entitat han participat en una nova jornada que ha detectat l'existència d'excrements de llúdriga en onze dels trenta punts de control que l'associació té instal·lats en aquest espai. "Nosaltres suposem que aquí viuen entre dues i tres parelles de llúdrigues, sobretot al voltant de l'estany i a la zona de Can Morgat", ha explicat Butron.

L'associació fa controls i seguiments d'aquest estil des del 2008 i, a més, cada any - durant la nit de Sant Joan- fa una activitat de caire visual que es basa en localitzar i detectar visualment alguns animals d'aquesta espècie. "Volem mantenir aquesta mena d'accions perquè ens permetran determinar si les llúdrigues desapareixen o si, per contra, la seva població va en augment", ha conclòs el portaveu de l'entitat.