Imputats sis Mossos per les lesions causades a manifestants antimonàrquics a Girona

Dues protestes contra la presència el príncep a la ciutat van acabar amb enfrontaments entre activistes i policies

El Jutjat d'instrucció 1 de Girona ha citat a declarar com a imputats sis agents de la Brigada Mòbil dels Mossos per les lesions causades a diversos activistes durant una manifestació antimonàrquica. Els agents 5252, 13021, 3624, 6830, 3465 i 18489 estan citats a declarar el 28 de gener.

Són els agents que els antimonàrquics van identificar en la manifestació del 26 de juny, convocada per rebutjar la presència del príncep al Fòrum Impulsa. Els manifestants també van denunciar l'actuació policial durant la protesta del 4 de juny però no van poder identificar els agents perquè no duien visible el TIP.

El jutjat instrueix també una causa contra manifestants per atemptat contra l'autoritat.

La citació dels sis agents per part del jutjat respon a la denúncia presentada pels manifestants antimonàrquics que van resultat ferits en el marc de dues manifestacions. La primera va ser el 4 de juny, i un jove va resultar ferit a l'ull. En aquell enfrontament, però, els agents no duien el número d'identificació visible i, per això, els denunciants no van poder atribuir la suposada agressió a cap agent.

Sí que van poder donar número d'identificació dels agents antiavalots que van intervenir en la manifestació del 26 de juny, convocada per rebutjar la presència del príncep Felip de Borbó al Fòrum Impulsa. Sis manifestants van resultar ferits i van denunciar els agents per faltes de lesions i coaccions. Concretament, van demanar que imputessin els agents amb TIP 5252, 13021, 3624, 6830, 3465 i 18489.

El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Girona ha citat a declarar els agents de la Brimo com a imputats el dia 28 de gener. La CUP de Girona i l'organització antirepressiva Alerta Solidària han celebrat la decisió del jutjat gironí, a qui insta a arribar "fins al final" en la investigació i acabi asseient els agents a la banqueta dels acusats.

El mateix jutjat té un procediment obert contra els manifestants. Un dels manifestants va declarar com a imputat el 12 de desembre. L'activista, que és militant de la CUP, va respondre davant del jutjat d'instrucció 1 com a suposat autor d'un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat.