Declara com a imputat un antimonàrquic que va denunciar els Mossos per lesions

La CUP critica que manifestacions contra el príncep "sempre" acabin amb enfrontaments

Un dels manifestants antimonàrquics que va denunciar agents dels Mossos d'Esquadra per les lesions que va patir durant la manifestació del 26 de juny a Girona ha declarat com a imputat. L'activista, que és militant de la CUP, respon davant del jutjat d'instrucció 1 com a suposat autor d'un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat pels enfrontaments que hi va haver amb la Brigada Mòbil durant l'última visita del príncep Felip de Borbó a la ciutat, amb motiu del Fòrum Impulsa.

Com a portaveu de la CUP, Biel de Montserrat ha lamentat que "una víctima acabi imputada" i ha criticat que manifestacions "simbòliques" contra la presència de la casa reial "sempre" acabin amb enfrontaments amb els Mossos.

La CUP acusa els Mossos d'Esquadra d'incompetents perquè, segons ha afirmat de Montserrat, cada vegada que el príncep o algun membre de la casa reial visita Girona hi acaba havent enfrontaments entre els agents de la Brigada Mòbil i els manifestants antimonàrquics. "Estem parlant de manifestacions simbòliques d'unes desenes de persones i no són capaços de gestionar-les", ha afirmat el membre de la CUP. De fet, el mes de juny passat hi va haver dues visites de Felip de Borbó a la ciutat, i les dues van acabar amb enfrontaments entre policies i manifestants.


La darrera va ser durant la manifestació convocada per la CUP el 26 de juny, durant la celebració del Fòrum Impulsa de la Fundació Príncep de Girona a la ciutat. La manifestació va començar a la plaça Miquel de Palol i es va apropar cap a l'Auditori de Girona -lloc on se celebrava el Fòrum-, on agents de la Brigada Mòbil van fer un cordó per impedir l'avanç de la protesta.

Llavors, hi va haver una picabaralla entre els agents de la Brigada Mòbil i els manifestants. Com a resultat de l'enfrontament amb els agents de la BRIMO, sis manifestants van resultar ferits i van presentar una denúncia contra els agents el juliol passat. Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra van elaborar un atestat on assenyalaven alguns manifestants com els instigadors de l'enfrontament perquè, exposen, van atemptat contra alguns agents.

Aquest dijous, un dels ferits que va denunciar els Mossos d'Esquadra ha declarat davant el Jutjat d'instrucció número 1 de Girona com a imputat per un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat. El seu lletrat, Benet Salellas, creu que els agents han seguit la màxima que diu "la millor defensa és un bon atac" i, sospitant que els manifestants els podrien denunciar, ja van apuntar cap a alguns activistes antimonàrquics en el seu atestat.

Segons Salellas, aquest dijous hi ha hagut una doble diligència: d'una banda l'antimonàrquic ha declarat com a imputat i, de l'altra, ha visionats uns vídeos on ha d'identificar els agents que, segons va denunciar, el van colpejar durant la protesta. Els sis ferits van denunciar agents de la BRIMO per lesions i coaccions i els van poder identificar pel TIP perquè el duien visible.

A més, Salellas ha criticat que els Mossos d'Esquadra utilitzessin la militància política i la participació en actes de caire electoral per identificar l'antimonàrquic que ha declarat com a imputat. Biel de Montserrat ha assegurat que se senten "perplexos" perquè "una víctima passi a estar imputada". Davant dels jutjats, s'hi han aplegat representants de la CUP i de l'organització antirepressiva Alerta Solidària com a mostra de suport.

El lletrat dels antimonàrquics ha explicat que encara no hi ha cap agent dels Mossos d'Esquadra imputat.