L’Audiència ordena que es continuïn investigant les càrregues contra els antimonàrquics

La jutgessa cita el cap del dispositiu per tal de tirar endavant el procés judicial

Segons ha informat aquest matí la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), k’Audiència de Girona ha tornat a ordenar als Mossos d’Esquadra que identifiquin els agents autors de les lesions als manifestants antimonàrquics ocasionades el juny del 2012, durant una visita de Felip de Borbó a Girona. Així, en una interlocutòria del 27 de novembre, la jutgessa ordena que se citi el cap del dispositiu per tal d’identificar els agents i poder tirar endavant el procés judicial. La decisió de l’Audiència respon a la denúncia que la CUP va presentar el juliol del 2012 contra els Mossos d’Esquadra, per les lesions i contusions patides per tres membres de la CUP, com a conseqüència de les agressions de diversos agents.

Fa uns mesos el Departament d’Interior es va negar a identificar els agents responsables de les agressions tal com li reclamava l’Audiència de Girona en una resolució anterior, al·legant que no disposava de prou informació per confirmar quins agents van participar en els fets. D’aquesta manera Interior va aconseguir evitar la convocatòria del judici per faltes contra els agents responsables de les agressions que havia anunciat l’Audiència. Cal recordar, com va admetre la mateixa Audiència en la resolució, que l'absència del número de placa en un lloc visible de l'uniforme dels agents va fer-ne impossible la identificació per part dels denunciants.

La CUP ha celebrat la decisió de l’Audiència, que torna a obrir la porta a un possible judici contra els agents autors de les agressions, i ha exigit el Departament d’Interior que deixi d’ocultar informació i col·labori amb la justícia per tal d’esclarir els fets. Igualment, la formació ha anunciat que continuarà treballant per "denunciar tots aquests abusos de poder, i per posar fi a la impunitat amb què actuen les forces i cossos de seguretat cada cop que un membre de la casal reial espanyola visita Girona".