La PAH de Figueres demana ajuda a l'Ajuntament en dos desnonaments

Una dotzena de membres s'instal·len a la porta del consistori "fins que obtinguin una resposta concreta"

La PAH vol que l'Ajuntament de Figueres ofereixi una "alternativa real" a les dues famílies que aquesta setmana es podrien quedar sense sostre al municipi. És per això que una dotzena dels seus membres s'han instal·lat 'sine die' a les portes del consistori com a mesura de pressió.

Els dos casos són els d'una família que dimecres ha de signar una dació en pagament i que no té allotjament alternatiu, i una altre que aquest divendres podria ser desnonada al barri dels Cendrassos.

Loli Garcia, de la PAH de Figueres, creu que les solucions que els ha ofert l'ajuntament són "poc concretes" i comporten "un risc molt gran" i el consistori, de la seva banda, "demana temps" per buscar la millor solució.

Tot i que la setmana passada membres de la PAH es van reunir amb l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el tinent d'alcalde, Manel Toro, per tractar aquesta qüestió, la plataforma considera que les solucions plantejades no ofereixen garanties a cap de les dues famílies afectades.

Pel que fa a la família que dimecres ha de signar la dació en pagament, segons ha explicat Manel Toro, la solució passaria per retardar la signatura unes setmanes fins que l'Ajuntament de Figueres aprovi en el ple del pròxim dia 18 la recepció de 10 habitatges protegits per part d'Adigsa. Una possibilitat que el mateix Toro va negociar personalment amb el director de l'entitat financera i que serviria per "guanyar temps" mentre es troba la solució definitiva. En aquest sentit, Toto ha reconegut que la "desconfiança" dels membres de la PAH és "justificable", però ha afegit que no té sentit posar en dubte la paraula del director de l'entitat financera perquè "ell també vol una solució ràpida al conflicte". És més, Toro ha recordat que la família afectada també podria optar al fons de 150.000 euros que l'ajuntament ha habilitat per solucionar casos com aquest, el que oferiria una segona sortida.

Loli Garcia, de la PAH de Figueres, no ha volgut posar en dubte la paraula de Manel Toro, però ha afegit que postergar la signatura de la dació en pagament "és un risc" perquè no tenen cap garantia per part de l'entitat financera, i ha exigit que sigui el mateix ajuntament qui la obtingui. Garcia ha lamentat que la Comissió Tecnicopolítica i Social d'Atenció als Afectats per Desnonaments que es va constituir el passat mes de juliol de moment "no ha servit per resoldre res" i que no permetran que ningú "es quedi al carrer" quan "se suposa que l'ajuntament té un parc d'habitatges socials disponible".

A banda de la família que ha de signar la dació, Garcia ha recordat que divendres una segona família podria ser desnonada de casa seva al barri dels Cendrassos de la capital altempordanesa. Un desnonament que s'ha posposat en diverses ocasions però que quan es faci efectiu deixarà una família al carrer perquè fins ara no se'ls ha ofert cap alternativa.

Per tot això, Loli Garcia ha assegurat que els membres de la PAH no es mouran de la porta de l'ajuntament "fins que no els donin una resposta concreta".