La Selva, GremiCarn i la Fundació Oficis de la Carn reforcen la formació en xarcuteria

El conveni incorpora noves càpsules sobre comunicació, màrqueting i promoció

La Selva, el GremiCarn i la Fundació Oficis de la Carn han consolidat un nou acord de col·laboració per reforçar la formació dels professionals de les xarcuteries agremiades de Catalunya. L’objectiu és potenciar l’aprenentatge i dotar el sector d’eines actuals que millorin la visibilitat, la comunicació i la competitivitat dels establiments. 

El conveni inclou l’elaboració i distribució d’un conjunt de càpsules formatives centrades en comunicació, màrqueting, producte i promoció comercial, adaptades a les necessitats del dia a dia dels professionals del sector. Fins ara, aquest material s’ha difós a través dels canals habituals del gremi i ha tingut una bona acollida, aportant recursos pràctics per millorar la presència digital i la relació amb la clientela. 

Durant una trobada celebrada a la seu de La Selva, a Campllong, les tres parts van analitzar la campanya i van debatre els reptes futurs per ampliar l’acord. Segons Xavier Albertí, president de La Selva, el projecte té “un valor molt especial” i reforça un objectiu compartit: “fer créixer qualitativament el sector” i dignificar un ofici clau del patrimoni gastronòmic. 

Per la seva banda, Pròsper Puig, president de GremiCarn i de la Fundació Oficis de la Carn, destaca que “comunicar bé és tan important com elaborar bé”, i subratlla que accions com aquesta ajuden a acompanyar els professionals en un moment de transformació del sector. 

La col·laboració amb La Selva se suma a les iniciatives que GremiCarn impulsa de manera continuada per oferir recursos útils i fàcilment aplicables, i confirma la voluntat d’establir aliances amb empreses de referència que comparteixen el compromís d’enfortir el teixit comercial i artesà de les carnisseries i xarcuteries catalanes.