La demarcació de Girona, una de les zones amb més tradició gastronòmica del país, no han incorporat cap nou restaurant a la llista de guardonats per la Guia Michelin 2026, tot i mantenir un mapa excepcional amb 10 establiments distingits. El Celler de Can Roca (Girona) conserva les tres estrelles, mentre que Bo.TiC (Corçà), Les Cols (Olot) i Miramar (Llançà) revaliden les dues. També mantenen la distinció Ca l’Enric (Vall de Bianya), Divinum (Girona), Els Tinars (Llagostera), Emporium (Castelló d’Empúries), La Fonda Xesc (Gombrèn), L’Aliança d’Anglès (Anglès), Les Magnòlies (Arbúcies), Massana (Girona) i Voramar (Portbou), tots amb una estrella Michelin.
Aquest balanç contrasta amb l’augment de reconeixements a Barcelona i altres territoris, i amb la presència d’establiments catalans entre els més destacats de l’Estat, especialment en l’àmbit de les segones estrelles.
En l’acte celebrat a Màlaga, els inspectors de la guia han atorgat noves dues estrelles a l’Enigma d’Albert Adrià, l’Aleia (Hotel Casa Fuster), La Boscana (Bellvís), el Mont Bar —de Fran Agudo— i l’Atelier de Ramon Freixa a Madrid. També s’han estrenat amb una estrella el barceloní Kamikaze i l’Scapar. Catalunya suma així 81 estrelles, tot i la desaparició temporal de les d’Aürt i Oria.
Albert Adrià ha celebrat que, després de set anys, “s’ha fet esperar, però ha arribat”, destacant el treball del seu equip. També han reaccionat els altres xefs biestrellats, que coincideixen a reivindicar esforç, recerca i una cuina honesta, tant en entorns rurals com urbans.
La guia manté el seu tradicional quintet de restaurants triestrellats a Catalunya, entre ells el Celler de Can Roca, que segueix exercint un rol central com a referent internacional. Joan Roca ha subratllat la satisfacció perquè “tots els restaurants catalans mantenen les tres estrelles” i perquè Catalunya continua sent un dels territoris amb més presència al conjunt de l’Estat.
Tot i aquesta solidesa, aquest 2026 no hi ha hagut cap nova incorporació gironina, un fet que deixa l’escena gastronòmica del territori sense noves pujades però amb una base excepcionalment sòlida que consolida Girona com un dels centres gastronòmics més potents del sud d’Europa.
Restaurants gironins amb estrella Michelin (fitxer 2026)
3 estrelles
El Celler de Can Roca — Girona
2 estrelles
Bo.TiC — Corçà
Les Cols — Olot
Miramar — Llançà
1 estrella
Ca l’Enric — La Vall de Bianya
Divinum — Girona
Els Tinars — Llagostera
Emporium — Castelló d’Empúries
La Fonda Xesc — Gombrèn
L’Aliança d’Anglès — Anglès
Les Magnòlies — Arbúcies
Massana — Girona
Voramar — Portbou

