El foc de Vilopriu obliga a desallotjar un centenar de persones

S'ha activat el Pla Alfa 3 i suspès el transport escolar al Baix Empordà

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat que a partir de demà al matí s'activarà el Pla Alfa 3 de l'Infocat el qual determinarà el tancament dels principals massissos del Gironès, Baix Empordà i Selva per les condicions meteorològiques adverses que es registren. Aquest fet significa que quedaran afectats les Gavarres i al macís de Cadiretes, on no es permetrà accedir i també es prohibiran les cremes de forma preventiva.

Amb tot, també s'ha acordat amb el Consell Comarcal del Baix Empordà suspendre el transport escolar per avui dimarts i així "evitar qualsevol ensurt".

Espadaler també ha explicat que l'incendi no es troba encara en fase de control i que ja ha cremat prop de 400 hectàrees. Tanmateix la intensitat de la tramuntana ha disminuït i es registra un avançament de les flames a 4km/h, la més elevada de l'any però notablement inferior al foc de l'Empordà registrat l'estiu de l'any passat.


El conseller d'Interior, Ramon Espadaler © M. Estarriola

Pel que fa al nombre de persones desallotjades en aquests moments se'n registren un centenar de les quals 50 es troben al pavelló de Sant Jordi Desvalls i les altres 50 s'han evacuat a cases de particulars.

El conseller ha destacat que no s'han de lamentar danys personals mentre que sí han quedat malmeses algunes finques de masies, on s'han cremat alguns graners i les persianes i tanques d'alguns habitatges.