La Guàrdia Civil reforça la frontera per evitar represàlies pel tiroteig mortal a Figueres

La Junta Local de Seguretat de Figueres acorda mantenir 'sine die' el dispositiu de seguretat

La Junta Local de Seguretat de Figueres, que aquest dimecres s'ha reunit de forma extraordinària, ha acordat mantenir 'sine die' el dispositiu especial de seguretat per tal d'evitar aldarulls per possibles represàlies contra membres del clan Cortés.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha explicat que es mantindran les patrulles dels mossos al barri gitano de Sant Joan, així com la vigilància de les propietats de la família Cortés desprès dels dos atacs a domicilis del clan a Vilamalla i Santa Llogaia d'Àlguema.

Felip ha avançat que demà dijous, coincidint amb l'enterrament a França de Santiago Gabarre, es reforçaran els controls a la frontera per detectar el pas dels familiars de la víctima.

Marta Felip ha explicat que la junta de seguretat, en la que hi han participat els diferents cossos de seguretat i les administracions implicades, ha decidit mantenir el dispositiu de seguretat especial per garantir la "tranquil·litat de la ciutat" i la seguretat de la família del detingut pel crim de divendres passat al cementiri de Figueres. Un dispositiu, ha afegit Felip, que es mantindrà les properes setmanes.

L'alcaldessa de Figueres ha especificat que més enllà de les patrulles dels mossos al barri gitano de Sant Joan i de la vigilància de les propietats del clan Cortés, la junta ha treballat també en una millora de la coordinació entre cossos policials tenint en compte que les dues famílies, més enllà de Figueres, es reparteixen fora de Catalunya, a ciutats com Saragossa i Múrcia, i a França.

És per això, i coincidint amb l'enterrament de la víctima demà dijous a França, que la Guàrdia Civil reforçarà els controls a la frontera per detectar el pas dels familiars de Santiago Gabarre. Felip ha justificat aquesta decisió explicant que desprès de l'enterrament, i segons els costums de l'ètnia gitana, és quan "podrien actuar més".

Per últim, Marta Felip ha explicat que a la capital altempordanesa no hi queda cap membre de la família Cortés i que això està "fent tornar la normalitat" al barri gitano de Sant Joan. Una normalitat que ha permès que aquest dimarts la majoria d'escolars hagin assistit a classe amb normalitat desprès que dilluns molts es quedessin a casa. És per això que la junta no ha hagut de prendre cap mesura en aquest sentit més enllà de mantenir les patrulles de la Policia Local a l'entrada i la sortida dels alumnes als diferents centres escolars de la ciutat.