Assalten i fan destrosses a una altra casa del clan del detingut pel crim de Figueres

L'habitatge estava buit en el moment del fets ja que els familiars haurien marxat per por a represàlies

Una segona casa de familiars del detingut pel crim de Figueres ha estat objecte d'un atac. Es tracta d'un domicili a Vilamalla de familiars del clan Cortés. Els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement dels fets dilluns a la tarda.

En el moment dels fets a la casa no hi havia ningú ja que els familiars haurien marxat per por a represàlies. Els assaltants han esbotzat la porta del garatge i la casa està tota regirada. Fins i tot, hi ha una plantació de marihuana destrossada a l'interior.

Els assaltants també van intentar endur-se un cotxe que hi havia aparcat al davant fent-li el pont. El domicili del germà del detingut, a Santa Llogaia d'Àlguema, també va ser objecte d'un atac dissabte a la tarda.

Una casa de familiars del detingut pel crim de Figueres ha aparegut destrossada. Es tracta d'un domicili situat al polígon Pont del Príncep de Vilamalla (Alt Empordà). Els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement dels fets dilluns a les cinc de la tarda. En el moment de l'atac, a la casa no hi havia ningú ja que els familiars haurien marxat per por a represàlies per part de la família de la víctima, un altre home d'ètnia gitana procedent de França, que va morir a trets a les portes del cementiri de Figueres el passat dia de Tots Sants.

Els assaltants han esbotzat la porta del garatge i la casa ha aparegut completament regirada. Fins i tot, ha quedat destrossada una plantació de marihuana que hi havia dins el domicili. Durant l'atac, els assaltants també van intentar endur-se un cotxe, de matrícula francesa, que estava estacionat davant la casa. Tot i que van provar de fer-li el pont, no van aconseguir arrancar-lo.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esbrinar qui són els autors de l'assalt. Per això, mantenen la casa acordonada per tal que els agents de l'àrea d'investigació puguin recollir empremtes i pistes que els ajudin a resoldre el cas.

Aquesta no és la primera represàlia que el clan francès pren contra la família del detingut, que va ingressar dilluns a la presó acusat d'un delicte d'assassinat i tinença il·lícita d'armes. Dissabte a la tarda la casa del germà del detingut, a Santa Llogaia d'Àlguema, va aparèixer destrossada. Els Mossos d'Esquadra estaven vigilant l'immoble des del dia del crim però, aprofitant un canvi de torn, entre deu i vint persones d'ètnia gitana van arribar amb furgonetes i van destrossar la casa en només cinc minuts. 

Els mossos mantenen el dispositiu de seguretat

Des del dia del tiroteig, els Mossos d'Esquadra van establir un dispositiu especial de seguretat per tal d'evitar aldarulls per possibles represàlies i revenges entre els dos clans. El cos tenia previst mantenir aquest dispositiu fins aquest dimarts però, a la vista dels darrers esdeveniments, fonts dels mossos han explicat que es manté sense data de finalització.

El dispositiu consisteix en un reforç puntual de la vigilància especialment al barri de Sant Joan de Figueres i a d'altres punts que la policia considera "susceptibles" de poder registrar incidents. Agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i de Seguretat Ciutadana s'encarreguen de vetllar perquè es mantingui la calma.