Controls als accessos al barri gitano de Figueres arran del crim d'ahir

Els veïns asseguren que estan "tranquils" i no pateixen per possibles revenges

Durant tot aquest dissabte, els Mossos d'Esquadra han realitzat patrullatges i uns sis controls estàtics als accessos de Figueres i al barri gitano de Sant Joan de la capital de l'Alt Empordà. Aquestes actuacions s'emmarquen dins del dispositiu que els agents van desplegar arran del crim que es va produir ahir, divendres, al cementiri de Figueres després d'una baralla entre dues famílies d'ètnia gitana.

Els agents aturen possibles vehicles sospitosos, escorcollen els conductors i s'asseguren que no hi hagi aldarulls dins del barri. La gran majoria dels veïns de la zona expliquen que estan "tranquils" que al barri no hi ha "tensió" i no pateixen per possibles casos de revenja. Aquest divendres, un home d'uns 30 anys d'ètnia gitana i d'origen francès va morir a pocs metres del cementiri de Figueres després de ser tirotejat per un altre home d'ètnia gitana, membre d'un altre clan i veí del barri de Sant Joan de la capital de l'Alt Empordà.

Arran d'aquest crim, els Mossos d'Esquadra van desplegar un gran dispositiu per la zona i la capital per evitar possibles aldarulls, baralles o atacs relacionats amb aquests fets. El mateix divendres, els agents van encerclar el barri, van fer diversos controls a la zona i van escorcollar cases de familiars i amics de l'agressor.

Segons va detallar el cos, diverses dotacions de la demarcació de Barcelona, membres de l'ARRO i agents de Girona es van traslladar fins aquesta localitat per garantir la seguretat de la ciutadania. En principi, està previst que el dispositiu s'allargui durant tot el cap de setmana.

En concret aquest dissabte, els agents han realitzat uns sis controls estàtics en els accessos al barri de Sant Joan i algunes de les vies principals de Figueres per garantir que familiars de la víctima no poguessin accedir al barri i venjar-se pel crim comès. A més, els mossos també han fet patrullatges per la zona. Els controls tot i ser estàtics s'han anat realitzat en diversos punts de la ciutat, un d'ells ha estat aquesta tarda - al voltant de dos quarts de set- a l'avinguda Avinyonet.

"Tranquil·litat" entre els veïns del barri de Sant Joan

La gran majoria dels veïns d'aquest barri situat a les afores de Figueres coneixien perfectament els fets que es van produir en el cementiri de la ciutat però es mostren "tranquils". "No crec que passi res, tothom està normal i bé", explicava l'Araceli que viu prop de l'avinguda Avinyonet. En Josep que també viu al barri de Sant Joan ressaltava que no creia que "els familiars de la víctima s'apropessin fins a la zona" perquè són "de molt lluny". "Estem acostumats a viure amb el que hi ha, això és un barri tranquil tot i que la gent no ho vegi", afegia un altre veí, en Juan José. Alguns dels ciutadans però afirmaven que és possible que es produeixen aldarulls arran d'aquest crim d'aquí un temps i fora del barri. "Ara no hi hauran revenges perquè els mossos estan molt a sobre", explicaven.

De moment, els mossos s'ha detingut a tres persones - dos homes i una dona- vinculades amb el crim. La Guàrdia Urbana de Figueres va aconseguir atrapar l'autor dels trets minuts després dels fets i, posteriorment, es van enxampar els altres dos familiars de l'agressor que estarien vinculats amb el tiroteig. Els Mossos d'Esquadra han informat que, de moment, els detinguts encara no han passat a disposició judicial i s'espera que ho facin el proper dilluns.