Uns 20 gitanos destrossen una casa en venjança pel crim del divendres

Han malmès l'habitatge d'un familiar de l'agressor que va tirotejar un home al cementiri de Figueres

Un grup d'entre deu i 20 persones, d'ètnia gitana, van fer destrosses ahir a la tarda a la casa del germà de l'homicida que va acabar amb la vida d'un home de 30 anys, d'origen francès, a les portes del cementiri de Figueres. L'habitatge, situat a Santa Llogaia d'Àlguema, ha estat vigilat des del passat divendres quan van succeir els fets.

No obstant això, el grup, aprofitant el canvi de torn dels Mossos d'Esquadra, van arribar en dues furgonetes, van accedir a l'interior de la casa esbotzant la porta d'accés principal i en cinc minuts van destrossar tot l'immoble. Tot apunta a que el grup estaria format per familiars de la víctima que va morir aquest divendres.

L'alcalde d'aquest municipi de l'Alt Empordà, David Bahí, ha detallat que les persones eren familiars de l'home francès mort a trets aquest passat divendres al cementiri de Figueres. En aquells moments, a l'interior de l'immoble no hi havia ningú tot i que normalment hi viu una parella amb un infant. Segons ha pogut saber aquest diari, els familiars del clan de l'homicida han abandonat la casa i el poble per por a possibles casos de revenja o represàlies.

El grup va fer les destrosses en uns minuts mentre els Mossos d'Esquadra realitzaven el canvi de torn. Bahí ha explicat que aquest immoble ha estat vigilat des del passat divendres quan van succeir els fets. Durant tot el cap de setmana, els Mossos d'Esquadra han realitzat controls als accessos per autopista de Figueres, al barri gitano de Sant Joan i per tota la zona per evitar aldarulls. La gran majoria dels veïns del barri on vivia l'agressor van detallar ahir que estaven "tranquils" i que no patien per "possibles revenges" arran d'aquest crim.

Figueres amplia els controls

Els Mossos d'Esquadra han decidit ampliar com a mínim fins al dimarts el dispositiu de vigilància establert a Figueres arran del tiroteig entre dos clans familiars que divendres va acabar amb la vida d'un home a l'exterior del cementiri municipal. El dispositiu controla els accessos a Figueres, els pobles del voltant i les immediacions del barri gitano de Sant Joan. Ara s'amplia per intentar evitar nous aldarulls.

L'alcaldessa del municipi, Marta Felip, té previst reunir-se en els pròxims dies amb els responsables del Departament d'Interior i dels Mossos d'Esquadra per veure quines mesures es poden prendre per evitar nous problemes.

De la mateixa manera, Felip s'ha trobat aquests dies amb alguns dels líders de la comunitat gitana de Figueres, el pastor evangèlic i dos dels patriarques més destacats, que li han mostrat la preocupació pels fets i perquè en pugui resultar una criminalització del col·lectiu.

L'alcaldessa també ha explicat que els fets que van acabar amb la mort de l'individu divendres passat tenien el seu origen en una disputa de tipus conjugal.