El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, es posa en marxa aquest cap de setmana i oferirà durant el mes d’abril i fins el 3 de maig una seixantena d’activitats presencials per gaudir del vi i del territori empordanès. La programació d’activitats es divideix en cinc categories: tastos en espais singulars, esmorzars entre vinyes, cuina i vi, escapades i vi, cultura i sentits.
La dotzena edició d’aquest esdeveniment arrenca amb el 65% de les entrades venudes, dues de cada tres disponibles. Concretament, vint-i-sis de les activitats programades han exhaurit les entrades. Les propostes amb major nivell d’ocupació són els Esmorzars de forquilla entre vinyes, ja que deu dels catorze àpats programats han esgotat les places. A remarcar que la majoria d’aquests esmorzars han hagut d’ampliar les localitats per atendre l’elevada demanda.
El Vívid proposa en aquesta edició una programació especial que marida vi i cuina per commemorar la declaració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia. Aquest primer cap de setmana, per exemple, el celler Empordàlia ha programat una “batalla de xefs” amb dos cuiners que lideraran dos grups de participants, que tindran la missió de crear tapes i platets utilitzant productes de proximitat per maridar-los amb els vins que els hagin assignat. També se celebra al celler Viníric un taller de “platillos” a càrrec del xef Tomàs Brull, que permetrà als participants cuinar aquestes elaboracions per després degustar-les i maridar-les amb els vins del celler de Calonge. O un maridatge silvestre al celler Mas Oller a càrrec de la xef Iolanda Bustos. El cap de setmana es completa amb un taller de ratafia al celler Martín Faixó, una nit eno-astronòmica al celler Clos d’Agon o un concert vibracional al celler Mas Vida, entre altres propostes.
La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, dels cellers de la DO Empordà, dels ajuntaments i les empreses turístiques del territori, així com del centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà. El Vívid s’ha consolidat com un dels esdeveniments enoturístics més importants que es duen a terme actualment a Catalunya.
Cada any, el Vívid registra la participació d’una mitjana de 2.000 assistents, procedents principalment de les comarques gironines (66%), però també de Barcelona (34%). La mitjana d’ocupació se situa en el 80%. Una de les dades que posa de manifest la bona acollida que té el Vívid entre els afeccionats al vi catalans és l’elevat nivell de satisfacció del públic assistent, ja que més del 95% dels usuaris fa una valoració «molt bona» o «bona» de la seva participació al festival. El festival, a més, s’ha convertit també en un laboratori d’idees i d’innovació en aquest camp que ha ajudat a diversificar l’oferta enoturística de l’Empordà, una de les més genuïnes del país.