El 12è Vívid commemora la declaració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia

El festival de l'enoturisme de la Costa Brava presenta noves activitats

Del 3 d’abril al 3 de maig se celebrarà la dotzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, dels cellers de la DO Empordà, dels ajuntaments i les empreses turístiques del territori, així com del centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà. El Vívid s’ha consolidat com un dels esdeveniments enoturístics més importants que es duen a terme actualment a Catalunya.

El festival de l’enoturisme oferirà una seixantena d’activitats durant el mes d’abril a la Costa Brava, amb un total de 2.800 entrades. La iniciativa es dona a conèixer mitjançant el portal oficial i una campanya de comunicació en mitjans tradicionals i digitals, específicament a les xarxes socials. La programació d’activitats es divideix en cinc categories: tastos en espais singulars, esmorzars entre vinyes, cuina i vi, escapades i vi, cultura i sentits.

Cuina i vi

Amb la voluntat de commemorar la declaració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, el Vívid ofereix un programa especial de propostes enogastronòmiques, que serà l’eix central d’aquesta edició. Cal destacar el sopar degustació que oferirà l’Hotel Terraza, maridat per la reconeguda sommelier Anna Vicens, així com el curs de tast de vins de l’Empordà ofert per la sommelier Laura Masramon a El Motel, que es completarà amb un taller de cuina d’aquest prestigiós restaurant.

El celler Empordàlia ha programat una “batalla de xefs” amb dos cuiners que lideraran dos grups de participants, que tindran la missió de crear tapes i platets utilitzant productes de proximitat per maridar-los amb els vins que els hagin assignat. Al celler Viníric també s’oferirà un taller de “platillos” a càrrec del xef Tomàs Brull, que permetrà als participants cuinar aquestes elaboracions per després degustar-les i maridar-les amb els vins del celler de Calonge. I en aquest mateix municipi baix-empordanès, l’Ajuntament proposa un banquet senyorial a la Sala Major del Castell per degustar el passat a través dels plats dels antics receptaris catalans, cuinats amb productes de la Conca del Tinar.

Esmorzars de forquilla entre vinyes

És una de les activitats més esperades de cada edició del Vívid i una de les més consolidades. Durant els caps de setmana del mes d’abril, enòlegs de la Ruta del Vi DO Empordà i restauradors de la Cuina de l’Empordanet i de la Cuina del Vent uniran la seva creativitat per oferir una experiència enogastronòmica única que proposa un esmorzar entre vinyes maridat amb vins de l’Empordà, amb plats elaborats principalment amb productes de proximitat.

Tastos singulars

La programació del Vívid inclou tastos excepcionals que només tenen lloc durant el festival. Una de les propostes més destacades és el tast per celebrar els 50 anys de la Denominació d’Origen Empordà amb deu vins seleccionats. La proposta serà conduïda per la sommelier Romina Ribera. També hi haurà un tast ofert per Joan Dausà, que compartirà els vins empordanesos que més li agraden, com el vi “Jo Mai Mai”. Finalment, hi haurà tastos singulars de vins en espais patrimonials com els monestirs de Sant Pere de Rodes o de Sant Miquel de Cruïlles, l’ermita Sant Silvestre de Valleta, la casa de Can Trobat de Garriguella o el Mas Illa de Pals.

Vi, cultura i sentits

Aquesta categoria del Vívid programa activitats que mariden el vi amb propostes culturals i sensorials. Un exemple és el concert vibracional al celler Mas Vida, amb la veu de la soprano Ilona Schneider. El Celler Cooperatiu d’Espolla programa un capvespre d’històries amb la narradora Jordina Biosca. El restaurant Kubansky proposa un maridatge de vins empordanesos amb havaneres del Grup Arjau. També hi haurà l’espectacle “El Bon vi fa bon dir” amb la sommelier Clara Antúnez i els versos del poeta Josep Pedrals.

Escapades

El Vívid proposa també diversos formats d’estades que combinen allotjament amb activitats enoturístiques. Una de les novetats és la proposta Camp&Wine, que permet allotjar-se en furgonetes càmper als càmpings de Roses, Sant Pere Pescador i Begur, i gaudir de tastos de vins empordanesos. Completen l’oferta propostes com l’“Escapada enoromàntica” a l’Hostal Can Xicu de Capmany, el “Despertar entre vinyes” a la Finca Bell-lloc de Palamós o l’estada a l’Hotel Mas Rabiol de Peratallada, amb ruta en bicicleta elèctrica per l’Empordanet.

Entrades a la venda

Les entrades per a aquesta edició del Vívid es posen a la venda al web del festival a partir del 4 de març, a les 19 hores.