El Festival de Cap Roig ajuda en la compra d'una ambulància per Palafrugell

Ha donat 15.000 euros a la Creu Roja del municipi

Jaume Giró, director executiu de “la Caixa” i director general adjunt de l’Obra Social “la Caixa”, i Juli Guiu, president d’Edicions Musicals Clipper’s i director del Festival de Cap Roig, van fer entrega ahir al migdia a Lluïsa Capellà, presidenta de l’Assemblea Local de la Creu Roja de Palafrugell, d’una aportació solidària de 15.000 euros per a la compra d’una nova ambulància medicalitzada que ha de contribuir a millorar la cobertura sanitària d’urgències del municipi.
 
A principis d’aquest any, l’Obra Social “la Caixa” i Edicions Musicals Clipper’s van signar un conveni amb la Creu Roja de Palafrugell per promoure aquest projecte solidari, amb l’objectiu de recaptar una part dels fons necessaris per a adquirir una nova ambulància que ampliï en els pròxims mesos la xarxa d’assistència mèdica a Palafrugell i el seu àmbit de proximitat.
 
En el marc d’aquest projecte, la soprano Ainhoa Arteta i el baríton Juan Jesús Rodríguez van col·laborar oferint el passat 4 d’agost una gala lírica solidària en el marc del Festival de Cap Roig.
 
La mobilització solidària, tant dels assistents al concert com dels clients de "la Caixa" a través dels microdonatius fets als caixers i canals electrònics, han permès arribar als 15.000 euros que avui l'Obra Social "la Caixa" i Clipper's entreguen a la Creu Roja.
 
L'aportació es destinarà a millorar la cobertura sanitària d’urgències del municipi i concretament a la compra d’una nova ambulància medicalitzada d'última generació que podrà realitzar tant serveis sanitaris com serveis mèdics. El vehicle comptarà amb una bomba de perfusió, respirador automàtic, desfibril·lador automàtic, medicació i kit de intubació, entre d'altres materials.  
 
Un compromís amb la província
 
L'entitat financera inverteix enguany 16,2 milions d'euros en el desenvolupament de programes socials, educatius, culturals i mediambientals a les comarques gironines, tot mantenint la seva inversió respecte al 2012.
 
El foment del treball, la lluita contra l’exclusió social, el suport a l’educació o l’impuls per un envelliment actiu i saludable de les persones grans són les línies d’actuació prioritàries de l’Obra Social “la Caixa” a la demarcació de Girona.
 
L’any 2012 l’entitat va dur a terme més de 1.500 actuacions a les comarques gironines, en les quals han participat 258.100 beneficiaris.
 
Algunes de les xifres que mostren el compromís social de “la Caixa” a la demarcació de Girona són les 414 oportunitats laborals a persones en risc d’exclusió social a través de 89 empreses; el reforç en l’educació de 26.600 nens i joves a les escoles a través del programa eduCaixa o les 783 activitats destinades a la gent gran a les quals hi han accedit més de 39.100 beneficiaris, durant el 2012.
 
"La música ens dóna la vida"
 
Edicions Musicals Clipper’s és una companyia catalana que acaba de complir seixanta anys d’història.  Durant tot aquest temps, ha estat vinculada a la indústria musical del país mantenint el lideratge entre les editorials independents en el mercat musical espanyol. 

En els darrers anys, ha sumat al negoci editorial nous projectes en l’àmbit discogràfic, de manegement d’artistes i com a promotora de concerts i esdeveniments musicals de la rellevància del Festival de Cap Roig.