Olot posa en marxa un servei gratuït d'orientació jurídica per als ciutadans

El servei començarà el 7 d'octubre

Els olotins podran informar-se de com presentar un recurs administratiu o adreçar-se a un tribunal davant un conflicte a través del servei d'orientació jurídica que es posarà en marxa el pròxim 7 d'octubre. Fins ara, s'havien de desplaçar fins a Girona però ara ho podran fer dirigint-se als jutjats i havent demanat una cita prèvia a l'Ajuntament.

Es tracta d'un servei gratuït que s'oferirà dos dilluns de cada mes. Un advocat respondrà als dubtes dels ciutadans i els ajudarà a tramitar la documentació necessària. La presentació oficial s'ha fet aquest dijous amb la presència del delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús.

El servei inclou des de la provisió d'un consell orientador en matèria jurídica, informació sobre la possibilitat d'adreçar-se a un tribunal o de recórrer a vies alternatives per resoldre un conflicte, així com l'assessorament dins del municipi i de la comarca sobre el dret a acollir-se a l'assistència jurídica gratuïta i disposar de la documentació necessària per a sol·licitar-la i entregar-la.

El servei s'oferirà a la Sala d'Advocats de la segona planta dels Jutjats d'Olot durant dos dilluns al mes -de 10 a 14 hores- a partir del 7 d'octubre. Allà hi haurà un lletrat assignat pel Col·legi d'Advocats de Girona que els informarà de tots els procediments i gestions. Per sol·licitar cita prèvia, els interessats hauran d'anar a l'Oficina d'Atenció del Ciutadà situat a la planta baixa de l'Ajuntament.