Una dissenyadora gironina de 16 anys prepara la seva primera desfilada

La recaptació de les entrades es destinarà a la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya

La Mireia Vidal és una jove de 16 anys que estudia batxillerat artístic a l'IES Sobrequés de Girona. Des dels 12 anys porta dissenyant i cosint la seva pròpia roba i, per primera vegada, ha creat una col·lecció inspirada en els anys 50 i 60 que presentarà al Teatre Municipal de Girona el proper divendres.

Aquesta jove dissenyadora ha comptat amb la complicitat de l'empresa ModelONtop i de l'Ajuntament de Girona per organitzar la desfilada, que tindrà un caire benèfic, batejada com a 'Pin up Parade'.

Els beneficis de les entrades -se n'han posat a la venda 550 a 10 euros- anirà a parar a la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC).

El proper divendres 20 de setembre el Teatre Municipal de Girona obrirà portes per acollir una desfilada benèfica. La idea va sorgir de la jove estudiant gironina Mireia Vidal que tenia ganes de mostrar la col·lecció que havia fet i, a més, volia que la desfilada tingués un caire benèfic. Per això, un dia va "abordar" l'alcalde després d'un acte al mateix Teatre Municipal i li va plantejar l'opció. Vidal porta treballant en el disseny de la col·lecció des de l'abril de l'any passat i ja té a punt els 49 'looks' que lluiran les models de la gala. 

L'alcalde, Carles Puigdemont, ha celebrat l'emprenedoria i la creativitat d'aquesta jove estudiant i ha defensat que, "lluny dels tòpics", els joves són un col·lectiu "hipercompromès". Per això, l'ajuntament va decidir donar suport a aquesta jove creadora i li va proposar que els diners de la gala podrien anar a parar a la FaPaC ja que, a causa de la crisi, aquesta federació que aglutina Ampas ha passat per problemes per aconseguir finançar serveis com el menjador escolar o les sortides extraescolars. "Molts pares i mares estan fent esforços titànics", ha destacat l'alcalde. 

La representant de la FaPaC a Girona, Imma Fuyà, s'ha mostrat molt agraïda pel fet que hagin pensat en ells perquè assegura que hi ha moltes Ampes que "ho estan passant molt malament". També ha avançat que en la junta del proper 27 de setembre decidiran on destinen els diners. 

Una col·lecció inspirada en els anys 50 i 60

En la gala, batejada amb el nom de 'Pin up Parade', la Mireia Vidal podrà mostrar la col·lecció que ella mateixa ha dissenyat i ha cosit a casa seva. Aquesta jove estudiant va iniciar-se en el món de la moda als 12 anys quan va començar a teixir els primers davantals i a vendre'ls a les fires. "Amb els diners que anava guanyant em vaig poder comprar una màquina de cosir i m'anava subvencionant les teles que necessitava per continuar creant", ha explicat.

Els models que s'exhibiran en la desfilada -i que estaran a la venda- estan inspirats en els anys 50 i 60. "Sempre m'ha agradat molt aquest estil i ara ha tornat i està molt de moda", ha explicat Vidal, que compta amb la col·laboració de l'empresa ModelONtop que s'ha encarregat d'escollir les models que lluiran les seves creacions. "Quan la Mireia ens va contactar vam pensar que era una iniciativa interessant i que podíem mostrar a la gent una cosa diferent i reivindicar que a Girona hi ha molt talent en el món de la moda", ha explicat el director de l'empresa de models, Toni Claro.

A banda de la desfilada, per a la gala benèfica s'han preparat actuacions d'un grup de ball inspirades en l'època dels anys 50 i 60 i es decorarà el Teatre Municipal per a l'ocasió. "Volem generar tot un entorn que ens faci viatjar fins a aquella època", ha detallat Claro.

Per a la 'Pin up Parade' s'han posat a la venda 550 entrades a 10 euros i ja pràcticament s'han venut totes. "Després d'aquesta bona rebuda ens podem plantejar amb la Mireia preparar una segona col·lecció", ha avançat Claro.

Per la seva banda, l'alcalde, Carles Puigdemont, ha destacat que és una iniciativa que uneix creativitat, emprenedoria, cultura i ensenyament. "Hi ha gent que pot pensar que el món de la moda és un sector fred i allunyat de la realitat, i aquí demostrem que és tot el contrari", ha assenyalat l'alcalde, que considera que amb activitats com aquesta Girona envia un "missatge positiu". "La gent de Girona demostra una vegada més que és solidària i compromesa", ha celebrat.