Els 340 alumnes de l'escola Pericot de Girona estrenen centre

La biblioteca i el gimnàs, que encara s'ha de construir, també es posaran a disposició del barri de Montilivi

La ciutat de Girona ha estrenat un nou centre en aquest inici de curs. Es tracta de l'escola Pericot, que feia set anys que estava en barracons a tocar de l'escola del Bosc de la Pabordia. El director dels serveis territorials d'Ensenyament, Albert Bayot, ha explicat que quan va arribar al departament va considerar que era prioritari accelerar aquesta construcció perquè, amb el pas dels anys, era insostenible tenir els dos centres junts i en mòduls prefabricats perquè no es podia garantir el seu creixement. 

Per construir la nova escola, primer ha calgut enderrocar l'edifici originari de l'antiga escola Pericot, que es va tancar fa més de 20 anys. A més, segons ha recordat l'alcalde, Carles Puigdemont, també es van trobar unes restes arqueològiques i va caldre estudiar-les per poder reprendre les obres.

Finalment, l'escola s'ha obert amb total normalitat i amb els acabats fets. Bayot ha explicat que van decidir separar en dos projectes la construcció del centre i deixar per a una segona fase la construcció dels equipaments esportius. Així doncs, es va adjudicar l'obra del gimnàs al juliol i, segons les previsions d'Ensenyament, els treballs començaran properament i està previst que estiguin enllestits a mitjan curs.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha assegurat que l'equipament és "extraordinari" i que, a més, té vocació d'obrir-se al barri. Tant la biblioteca com el futur gimnàs s'obriran a les necessitats del barri fora d'hores lectives. "Els edificis han de ser eficients també per la seva vocació de fer servei a la comunitat on estan inserits", ha dit. Puigdemont ha recordat que ja hi ha una altra experiència similar a l'escola Montfalgars, on l'ajuntament ha construït un pavelló -que està a punt d'inaugurar-se- que fa servei a l'escola i al barri de Santa Eugènia. 

Els mòduls prefabricats que ha deixat lliures l'escola Pericot s'han aprofitat per ampliar l'escola del Bosc de la Pabordia. 

La nova escola, que té una superfície construïda de 3.800 metres quadrats, ha costat 4.223.788 euros. Les obres del gimnàs, els vestidors, el porxo i la part de la pista que queda tindran un cost de 773.81 euros.