Ciutadans (C's) mana callar al bisbe de Girona

El partit creu que Francesc Pardo no hauria de manifestar-se sobre la independència

El secretari d’Organització Territorial de l’agrupació de Ciutadans (C’s) a Girona, Luis Mormeneo, ha demanat al bisbe de la demarcació, Francesc Pardo, que “tingui una postura neutre i imparcial als actes programats durant l’11 de setembre”. El bisbe es va manifestar la setmana passada afirmant que seria convenient tirar endavant amb la consulta per la independència de Catalunya.

Després que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) demanés a tots els pobles de Catalunya la seva participació a la cadena humana fent repicar les campanes a l’inici de l’acte i que la Catedral de Girona anunciés que s’hi sumarà, Mormeneo ha lamentat que es doni “un suport clar i explícit a aquests actes perquè suposa no respectar les sensibilitats personals”. I ha afegit que “els creients de diferents signes polítics comparteixen una mateixa fe sense cap conflicte”.

Al mateix temps, el secretari d’Organització Territorial de l’agrupació de C’s a Girona ha instat a les diferents forces polítiques de la ciutat a “fer pedagogia” i  a “evitar els enfrontaments socials i utilitzar els interessos comuns per un benefici propi”. “Aquest actes són ferides obertes en el sí de la ciutadania que es poden evitar”, ha declarat Mormeneo.