L'antològica de Dalí triomfa a Madrid

Més de 700.000 persones han passat per la mostra que s'acaba aquest dilluns

El Museu Reina Sofia ha confirmat aquest dilluns que l'exposició 'Dalí. Totes les suggestions poètiques i totes les possibilitats plàstiques' ha batut tots els rècords d'assistència. La mostra conclou avui després de quatre mesos d'exhibició, al llarg dels quals hi hauran passat 700.000 persones.

Aquesta xifra és la més alta que ha registrat mai el museu en una exposició temporal, i s'apropa molt al número d'assistents que es van interessar per la mateixa mostra a París entre el novembre de 2012 i març de 2013, unes 790.000 persones.

Si a la capital francesa aquest volum de visitants se situava lleugerament per sota del record absolut del museu ( de 840.000 persones, registrat precisament en una altra exposició prèvia dedicada a Dalí de l'any 1979), a Madrid ha marcat el sostre d'assistents del Reina Sofia.

Davant l'èxit de convocatòria de la mostra, el museu va haver d'ampliar l'horari de visites el passat 21 d'agost, fins a les onze de la nit cada dia menys diumenge, i fins a la una de la matinada els dies 30 i 31 del mateix mes.

Així mateix, el museu va programar els darrers dos dies d'agost la marató 'Deliri final. Dalí audiovisual', en què es van projectar de manera ininterrompuda produccions de cinema, documentals, 'happenings' i anuncis.