L'operatiu contra el gihadisme a Salt se salda finalment amb quatre detinguts

Els arrestats es baixaven i difonien continguts d'Estat Islàmic a través de pàgines web

L'operatiu contra el fonamentalisme gihadista que var portar a terme la Guàrdia Civil ahir va acabar finalment amb la detenció de nou persones, quatre de les quals a Salt (Gironès). A la resta, els agents les van arrestar a altres zones de l'Estat.

En concret, un a la localitat d'Antas a Almeria, dos més a Algesires i dos més a Els Realejos, a Tenerife. Segons la investigació, els detinguts es baixaven i difonien continguts d'Estat Islàmic a través de les pàgines web.

A més, també es promocionaven els integrants i els simpatitzants de l'organització. Es tractaria de possibles delictes d'adoctrinament i proselitisme amb finalitats terroristes. El cas el porta el jutjat central d'instrucció 3 de l'Audiència Nacional de Madrid.

Un dels quatre arrestats a Salt és un home encarregat d'una empresa de construcció. L'operatiu va arrencar pels volts de les set del matí al número 139 de l'avinguda dels Països Catalans de Salt.

Al cap de tres hores d'escorcoll, els efectius del Grup d'Acció Ràpida (GAR), d'investigació i dels TEDAX de la Guàrdia Civil van abandonar l'immoble i van marxar. S'espera que en les pròximes hores els nou detinguts passin a disposició judicial.