Lucena ironitza sobre el lideratge de Nadal en el dret a decidir

El portaveu parlamentari del PSC creu que el girnoí ha pres una decisió "d'àmbit personal"

El portaveu del grup parlamentari del PSC, Maurici Lucena, s'ha pres amb bon humor que el president de la federació gironina del PSC i exconseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, hagi decidit liderar el pacte gironí pel dret a decidir, acceptant la proposta de l'alcalde convergent de Girona, Carles Puigdemont.

"Hem d'estar contents que, després d'un retir que semblava definitiu, Nadal ha decidit tornar a la política activa, i que hagi decidit fer-ho al seu territori d'origen", ha dit Lucena, tot ironitzant que "potser és el principi d'una segona joventut política que els catalans hem de celebrar". El portaveu socialista, a més, ha circumscrit la decisió de Nadal "a l'àmbit personal" i ha mostrat "tot el respecte" per la seva figura. Maurici Lucena ha reaccionat així en ser preguntat pel pas que ha anunciat aquest dimarts al matí l'exconseller socialista.

I és que Joaquim Nadal, que també va ser alcalde de Girona, liderarà el pacte gironí pel dret a decidir. Nadal ha acceptat la proposta que li ha fet l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont (CiU), que considera que té el perfil idoni per liderar aquest moviment, per ser una persona amb un ampli bagatge polític i que pot atraure sensibilitat diferents. De la mateixa manera que el Pacte Nacional, aquest pacte gironí pretén aglutinar entitats i representants de la vida civil i econòmica de la ciutat a favor de fer la consulta. 

Nadal ha defensat que es tracta d'un "compromís personal i cívic en favor de la llibertat" i que ha acceptat liderar-ho sense consultar el PSC.