Reconstrueixen el crim en presència del detingut per matar el fill i apunyalar la mare a Bellcaire

La dona continua ingressada a l'hospital Trueta en estat crític, estable i pronòstic reservat

L'home que presumptament ha matat el fill de 5 anys a ganivetades i ha ferit de gravetat la mare de la criatura a Bellcaire d'Empordà (Baix Empordà) ha tornat a l'escena del crim. Els Mossos d'Esquadra l'han traslladat fins al domicili, on ha arribat cap a un quart de cinc de la tarda.

Assistit per la seva advocada, el detingut ha accedit a participar en la reconstrucció dels fets davant els investigadors i la comitiva judicial. La diligència ha acabat cap a tres quarts de sis, quan un cotxe dels Mossos se l'ha tornat a endur.

Al carrer, veïns l'han increpat cridant-li "assassí". L'home està pendent de passar a disposició judicial. La mare, de 29 anys, continua ingressada a l'hospital Trueta en estat crític, estable i pronòstic reservat.

Segons informa el TSJC, el jutjat d'instrucció 1 de la Bisbal d'Empordà, en funcions de guàrdia, s'ha fet càrrec de la investigació de la mort violenta del menor i les ganivetades causades a la dona (que són el fill i la parella del suposat autor).

La comitiva judicial (encapçalada per la jutgessa, la lletrada de l'administració de justícia, el fiscal del jurat Enrique Barata i el forense) ha fet aquest dimecres al matí l'aixecament del cadàver. Després, juntament amb la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a la regió policial de Girona i la policia científica han començat la inspecció ocular de l'escena del crim.

Mentre feien la diligència, els Mossos han informat de la localització i detenció del sospitós, a Albons. Per això, el jutjat ha ordenat aturar la inspecció per assignar defensa d'ofici a l'arrestat i traslladar-lo fins al domicili familiar. Ja en presència d'ell, i assistit per una advocada, han completat la inspecció ocular per recopilar proves i vestigis i han fet la reconstrucció dels fets.

El jutjat està pendent de rebre l'atestat dels investigadors i el detingut està pendent de passar a disposició judicial. El TSJC informa que no constent procediments oberts entre la parella.