Detingut el pare que hauria matat el fill i apunyalat la mare a Bellcaire d’Empordà

L’home els hauria atacat a ganivetades

ACTUALITZAT 14h | Els Mossos d’Esquadra han detingut a Albons el pare que hauria matat el fill i apunyalat la mare en un domicili de Bellcaire d’Empordà (Baix Empordà), segons han confirmat a aquest diari fonts coneixedores.

Un menor d'entre 4 i 5 anys ha aparegut mort i la seva mare ferida greu aquest dimecres al matí. Des del principi, la principal hipòtesi ha estat que l’autor dels fets seria el pare, que els hauria atacat a ganivetades.

De fet, han trobat posteriorment l'home amb l'arma i ensangonat. Estava en tràmits de separació amb la parella, segons han explicat al Gerió Digital fonts coneixedores del cas. Al fill l’ha atacat al llit. Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís cap a tres quarts de sis del matí d'aquest dimecres.

La detenció s'ha produït pocs minuts després de les onze del matí en un carrer cèntric d'Albons (Baix Empordà). El sospitós estava caminant amb la roba de treball i ensangonat quan una patrulla dels Mossos d'Esquadra l'ha trobat i s’ha aturat. Els agents l’han identificat i l’han arrestat.

En el registre posterior, els policies li han trobat la navalla amb la qual, presumptament, ha perpetrat el crim. Segons fonts properes al cas, l’home no ha dormit a l’habitatge i hi hauria anat a primera hora del matí. Allà hauria atacat el fill d’uns cinc anys i després hauria ferit la mare que ha pogut avisar un veí del davant que ha estat qui ha alertat els Mossos. L’home ha fugit del lloc dels fets

Segons fonts properes al cas, la mare, d'uns 30 anys, ha sortit del pis malferida i ha avisat un veí. Estaven en tràmits de separació i hi ha possibles antecedents de violència masclista de l’any passat, segons les mateixes fonts. L’home, d’uns 40 anys, és el pare biològic del petit.

En arribar-hi les patrulles, han localitzat un menor i la dona que presentaven ferides greus. Tots dos han estat atesos per tres unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Malauradament, el nen ha mort a conseqüència de les ferides i la dona ha estat traslladada a l'hospital Trueta de Girona. Segons fonts del centre, continua ingressada i es troba estable dins la gravetat.

Els diferents cossos policials han buscat l’home per la zona i també s'ha alertat el Centre de Cooperació Policial i Duanera (CCPD) del Pertús per si intentava travessar la frontera, amb controls per tot arreu. Finalment, l’han localitzat al municipi d’Albons.

A la casa on s'han produït els fets hi ha la policia científica prenent mostres, agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Girona i la comitiva judicial, a l'espera que arribi la funerària, per fer l'aixecament del cadàver.

Paral·lelament, s'ha activat el servei d'atenció psicològica a l'escola del municipi, que es troba a escassos 20 metres d'on s'han produït els fets. La família feia temps que vivia al municipi.

El jutjat número 1 de la Bisbal d'Empordà s'ha fet càrrec del cas, que està sota secret de sumari.

Minut de silenci

L'Ajuntament de Bellcaire d'Empordà ha convocat aquest vespre un minut de silenci per condemnar el crim. Es farà a les set de la tarda a la plaça Comtes d'Empúries del municipi.

L'alcalde, Josep Codinas ha assegurat que el poble està "consternat" i també ha avançat que es decretaran tres dies de dol oficial "perquè aquests actes s'han de denunciar". Codinas també ha precisat que des de serveis socials no els consta que la família hagués sol·licitat ajuda en algun moment i que la parella feia entre quatre i cinc anys que vivia a la casa del carrer Ter Vell de Bellcaire.