Tornen les protestes dels pagesos el 27 de febrer a l'Alt Empordà, el Ripollès i la Cerdanya

Faran concentracions a l'N-II, l'AP-7, la C-38 i la C-16

La pagesia preveu tornar a mobilitzar-se a les carreteres catalanes aquest dimarts. Hi ha organitzades tractorades en diversos punts des de bon matí, com a l'Alt Empordà, al Ripollès, a l'Alta Ribagorça, al Berguedà i a la Cerdanya.

A les vuit del matí començarà la concentració a l'N-II a Santa Llogaia d’Àlguema (Alt Empordà) i s’entrarà a l’AP-7 a Borrassà en direcció sud. També es concentraran a Orriols (Alt Empordà) i arribaran a l’autopista per l’entrada en direcció nord a l’alçada de Bàscara.

Al Ripollès, la concentració serà a les deu del matí a Molló, i circularan per la C-38 fins al Coll d’Ares, a la frontera francesa. Al Berguedà es concentraran a les nou del matí al càmping de Berga i aniran per la C-16 al recinte firal de Puigcerdà, on es trobaran amb altres concentrats i aniran en marxa lenta fins al pont de Llívia. Finalment, a Vialler (Alta Ribagorça), aniran fins a la boca sud del túnel de Vielha per l'N-230.

Paral·lelament, s'han convocat reunions d'agricultors a Alcarràs, Almacelles, Alfarràs i Tàrrega per al mateix dimarts. El sindicat reclama al govern estatal i a les forces polítiques a Europa que no donin suport a l’acord d’associació comercial entre la Unió Europea i Xile.

Unió de Pagesos denuncia que el ministre d’Agricultura ha donat el vistiplau a aquest acord i, justament, suposa no fer realitat les clàusules mirall, entre altres, en l’ús de fitosanitaris. El sindicat alerta que si s’aprova aquest acord no es pot acceptar com a un model a seguir, ja que no va en la direcció adequada per assegurar l’eliminació de la competència deslleial de països tercers.
 
D’alta banda, Unió de Pagesos busca una posició del ministeri en les reunions a Brussel·les que clarament treballi per la màxima reducció de la burocràcia, ja que la Unió Europea és el màxim emissor d’aquesta.