Front comú per buscar fórmules perquè ACIN pugui comprar la Nylstar de Blanes

La reunió entre les parts per impulsar la reindustrialització de l'antiga tèxtil es posposa fins al 12 de març

La Generalitat, l'administrador concursal, l'Ajuntament de Blanes (Selva) i l'empresa ACIN Recycling Metals estudiaran fórmules per permetre que l'oferta per comprar els terrenys de Nylstar tiri endavant.

Segons informa el comitè, les quatre parts es reuniran el pròxim 4 de març per mirar "la possibilitat de millorar l'oferta d'ACIN adjuntant una fórmula jurídicament legal en què el deute amb la Generalitat i l'Ajuntament pogués afavorir la reindustrialització de Nylstar".

Precisament, a principis d'aquesta setmana la plantilla de la tèxtil havia demanat al Govern moure fitxa, perquè dels 15 milions d'euros (MEUR) de deute que arrossega la tèxtil, gairebé la meitat correspon a les administracions.

Tot i que l'oferta d'ACIN Recylcing Metals és l'única que s'ha presentat per comprar l'antiga tèxtil, l'administrador concursal no la va avalar. Entre d'altres, va valorar-la negativament perquè no permetia eixugar el deute de l'antiga tèxtil.

El comitè, però, s'ha mogut i ha instat la Generalitat a implicar-se, demanant-li que estudiï condonar o bé refinançar part del deute que li correspon. De fet, la plantilla de Nylstar -immersa fa més d'un any en concurs de creditors- recorda que gairebé la meitat dels 15 MEUR de passiu de la tèxtil correspon a les administracions (dins les quals, també hi ha l'Ajuntament de Blanes, que ja ha donat suport a la proposta d'ACIN).

D'entrada, aquest divendres s'havia convocat una reunió amb tots els actors implicats. Però ara, una nova trobada ha obligat a posposar-la fins al 12 de març. I és que, segons informa el comitè, el dia 4 l'administrador concursal, la Generalitat, l'Ajuntament i ACIN estudiaran conjuntament "la possibilitat de millorar l'oferta de compra" de la companyia de reciclatge, adjuntant una fórmula "jurídicament legal" en què el deute de les administracions "pugui afavorir la reindustrialització de Nylstar".

Reconvertir-ne l'activitat

ACIN Recycling Metals, amb seu a Riudarenes (Selva), es dedica a reciclar, recuperar i comercialitzar metalls, envasos, cables, bateries i components electrònics. La seva intenció és adquirir l'antiga Nylstar per reconvertir-ne l'activitat.

L'oferta de compra s'acompanya d'un projecte industrial que preveu generar 75 llocs de treball i dur a terme una inversió propera als 30 MEUR. A més, ACIN Recycling Metals també ha signat un acord amb el comitè per subrogar contractes -d'entrada, seran una quinzena- i s'ha compromès a recol·locar part de la plantilla que va perdre la feina després que la tèxtil entrés en liquidació.