10.000 racions i 3.000 persones, xifres de la Festa del Ranxo de Vidreres

La celebració va començar aquest dimarts a les 12 del migdia

Vidreres (Selva) ha celebrat, un any més, la Festa del Ranxo, coincidint amb Carnestoltes. Enguany, s’han preparat 2.900 litres de ranxo (en total, 29 peroles), més de 10.000 racions del plat tradicional i històric del municipi selvatà. Segons ha informat l’Ajuntament, més de 3.000 persones no han volgut perdre’s la degustació del Ranxo. 

Tot i que l’elaboració del Ranxo es fa avui, dimarts, va ser diumenge al matí quan es va començar amb la recollida del Ranxo per les cases del nucli que va ser amenitzada per l’Escola de Música Municipal de Vidreres.  Ahir dilluns, es va continuar amb la recollida per les cases de pagès per deixar-ho preparat per avui, quan a les 6 del matí s’ha començat amb l’elaboració del plat a la plaça Lluís Companys. 

Durant tot el matí, s’ha fet una fira d’Artesania i productes artesans. A partir de les 12 h, s’ha fet la tradicional subhasta del Ranxo i, posteriorment, la Rua del Ranxo i Carnaval pels carrers de la vila. Ha sigut a les 14 h, quan s’ha celebrat el tastet oficial i el repartiment de Ranxo a la plaça Lluís Companys. A partir de les 14:30 h ha començat el dinar popular per a tots aquells que volguessin degustar al plat.

Jordi Camps, alcalde de Vidreres, ha destacat la bona acollida que ha tingut per part dels veïns i veïnes del municipi i també de municipis propers. “El Ranxo de Vidreres està consolidat com una de les festivitats del calendari de festes selvatanes i, un any més, hem vist com l’assistència ha augmentat per descobrir i degustar el plat tradicional i històric del nostre municipi”.

A la jornada del Ranxo hi ha assistit diferents alcaldes i alcaldesses de municipis veïns i selvatans que no han volgut perdre’s la festa de Vidreres. Enguany, també ha assistit representants de La Massana d’Andorra que el 2023 els dos pobles es van agermanar. També, ha volgut acompanyar a la Festa del Ranxo, Josep Rull.