Figueres multa amb 10.001 euros un bar que prohibia l'entrada a les dones

El local havia eliminat el lavabo de dones i l'utilitzava de magatzem

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha multat amb 10.001 euros un bar que tenia l'entrada vetada a les dones. Agents de la Guàrdia Urbana van inspeccionar el local en el marc de la campanya de control en establiments conflictius que estan fent.

La policia havia rebut queixes veïnals, però durant la inspecció van descobrir que havien tret el cartell del lavabo de dones i l'utilitzava de magatzem. La multa s'ha interposat per discriminació de sexe, amb una infracció de caràcter molt greu.

A més, també s'ha denunciat el local perquè la terrassa tampoc no complia amb les ordenances municipals. L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, diu que es tracta d'una multa "exemplar" perquè situacions com aquesta no es repeteixin.

Aquest establiment es troba ciutat en una zona cèntrica de la ciutat, entre la plaça del Gra i la de l'Escorxador. Masquef diu que els controls es mantindran i que també estan en coordinació amb administracions supramunicipals per comprovar que els treballadors dels locals tinguin els treballadors assegurats. "Busquem endreçar la situació jurídica d'aquests establiments i que compleixin la normativa vigent", assegura.