150 persones reclamen ''justícia'' a Torroella per la veïna assassinada

L'entorn de la víctima està convençuda que ha mort a mans de la seva parella

Desenes de persones s'han concentrat aquest dilluns al vespre al davant de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) per condemnar el crim de la Fàtima, la veïna del poble que va aparèixer morta aquest diumenge en un cotxe aparcat en un camí a tocar d'uns camps.

Els manifestants han fet un minut de silenci i s'ha llegit un manifest per reclamar que "es faci justícia" i que es trobin els responsables del crim. En total han estat unes 150 persones que les que s’han acostat a la plaça de la Vila de Torroella en un acte que ha presidit l'alcalde del municipi, Jordi Colomí. A banda del minut de silenci, les banderes onegen a mig pal i s'han decretat dos dies de dol oficial.

L'acte de record ha començat a les set de la tarda. A la plaça de la Vila de Torroella s'hi han agrupat familiars, amics, autoritats i veïns en general que han mostrat el seu rebuig al crim. L'alcalde del municipi, Jordi Colomí, ha llegit un manifest on ha condemnat uns fets "horribles" i ha tornat a posar-se a disposició de la família. Colomí ha lamentat el crim a "una de les nostres" i espera que es trobi el responsable o responsables d'uns fets "que indignen a la població". 

L'alcalde ha recordat que es personaran com a acusació popular al judici "un cop s'hagi detingut l'autor d'aquest assassinat". També ha assenyalat que les banderes onejaran a mig pal i que s'han decretat dos dies de dol oficial. "Aquest crim és un acte execrable i una agressió als drets més fonamentals", ha remarcat Colomí, just abans de demanar a la resta de veïns que estiguin al costat de la família.

L'entorn creu que és un crim masclista

Des de l'entorn de la víctima, present al minut de silenci, assenyalen que es tracta d'un crim masclista. Asseguren que l'actual parella ja havia tingut comportaments agressius amb la dona morta i que era conflictiu. A més, diuen que hauria demanat a uns amics que el portessin fora de Torroella de Montgrí, sense dir res del que presumptament havia fet. 

Tot plegat ha acabat amb un llarg aplaudiment dels 150 veïns que, visiblement consternats, han volgut donar suport a la família de la dona que feia uns deu anys que estava empadronada a Torroella.