Ripoll notifica la resolució de persones 'non grates' als tres terroristes vius del 17-A

El ple va aprovar la moció per unanimitat el novembre de 2023

L'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha signat aquest dijous el decret per notificar als tres terroristes que encara queden vius dels atemptats del 17-A que són persones 'non grates' al municipi.

La moció per declarar persones 'non grates' a Driss Oukabir, Said Ben Iazza i Mohamed Houli es va aprovar per unanimitat de tots els grups en un ple celebrat el 28 de novembre, però no s'ha executat fins ara perquè el procés requereix diferents passos.

L'acord es va fer per unanimitat després de les esmenes que els grups de l'oposició (ERC, PSC, CUP, Junts i Som-hi Ripoll) van introduir a la moció presentada per Aliança Catalana. L'acord també inclou que els condemnats no tinguin dret a rebre ajuts, subvencions ni bonificacions.

L'any 2022 Orriols, com a regidora no adscrita a l'oposició, va portar una moció en aquesta línia, però la resta de partits no hi van donar suport. Amb el text que van incloure a l'esmena en el ple de novembre de l'any passat, es van incorporar aspectes com ara els interrogants que han quedat sobre l'imam, el suport a víctimes i familiars així com la necessitat de tolerància i respecte a la diversitat per a una societat millor, entre d'altres.