Els forenses asseguren que res hauria pogut salvar la vida del masover de Vilobí

Els perits conclouen que tant els cops al cap com l'atropellament amb un cotxe eren mortals de necessitat

Quarta jornada del judici contra Sayon Kourouma, el jove que s'enfronta a una pena de fins a 25 anys de presó acusat d'assassinar el masover de Ca l'Artau de Vilobí d'Onyar (Gironès). Aquest dijous han declarat els forenses que van fer l'aixecament de cadàver i l'autòpsia a la víctima. 

Segons els forenses, la seqüència més probable d'agressió és que, primer, l'atacant colpegés la víctima a la cara amb una barra de ferro, fins a arribar a trencar-li la mandíbula. Després, el va colpejar amb "molta força" al cap provocant-li lesions molt greus, que li haurien causat la mort gairebé de forma immediata. Finalment, li va passar per sobre amb un cotxe. Les rodes van aixafar les vèrtebres.

Els forenses conclouen que tant la lesió del cap com les de les cervicals van ser mortals de necessitat. De fet, han assegurat que encara que la víctima hagués rebut assistència mèdica immediata, hauria mort poca estona després. "Va ser molt ràpid, no hi ha senyals d'agonia", han detallat els forenses.

La víctima també tenia lesions de defensa a una mà i, segons els forenses, corresponen a un intent de parar els cops que rebia o inclús de donar un cop de puny al seu agressor per repel·lir els atacs.

Els forenses també han relatat que a l'escena del crim van trobar signes evidents de manipulació. Per exemple, a la víctima l'havien arrossegat uns metres. També han explicat que alguns cotxes tenien esquitxades de sang, inclús el cotxe de l'acusat que, segons la seva versió, va arribar a l'escena del crim quan la víctima ja estava agonitzant per culpa de les ferides que li hauria provocat una tercera persona.

Els perits han relatat que l'agressor havia de tenir molta força perquè va provocar ferides molt greus a la víctima. De fet, encara que no l'hagués rematat passant-li per sobre amb el cotxe, hauria mort com a conseqüència de les ferides provocades pels cops al cap.

Fins a 25 anys de presó

El fiscal, Enrique Barata, acusa Sayon Kourouma d'un delicte d'assassinat amb traïdoria i demana que el condemnin a 18 anys de presó. L'acusació pública, que representa els familiars de la víctima, eleva la petició a 25 anys de presó. Segons la lletrada, Maria del Huerto Otegui, li han d'aplicar diversos agreujants a l'acusat per actuar a traïció, per abusar de la confiança de la víctima i per triar un lloc aïllat per cometre el crim.

La defensa, encapçalada pel lletrat Oscar Álvarez, nega les acusacions i demana que l'absolguin. Està previst que el judici duri fins dilluns al matí, quan entregaran l'objecte del veredicte al jurat popular, que es retirarà a deliberar.