Platja d'Aro acollirà el primer ''Campus Costa Brava'' de l'Institut de Formació Contínua de la UB

El conveni servirà per a desenvolupar-hi cursos d’extensió universitària els pròxims quatre anys

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i la fundació privada Institut de Formació de la Universitat de Barcelona van signar ahir el conveni de col·laboració per promoure i impulsar els pròxims quatre anys el Campus Costa Brava amb la voluntat de realitzar-hi diversos cursos d’interès general per a la ciutadania.

El programa s’iniciarà amb dos cursos de 20 hores cadascun: Vida Quotidiana i Humanisme (a partir del 9 de febrer); i Humanitats i Desenvolupament Humà (després de la Setmana Santa), i que es desenvoluparan setmanalment els divendres (17-20 h) a l’Espai Cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro.

Inscripcions en línia i prèviament a l’inici dels cursos (amb una matrícula de 165 euros cadascun) i adreçats especialment a persones de més 50 anys, però obert a qualsevol major d’edat, sense requisit de formació prèvia mínima i amb acreditació final de realització. Aquesta és la primera vegada que l’IL3-UB programa formació més enllà de la ciutat de Barcelona o la seva àrea metropolitana, i a partir d’aquesta primera experiència, la voluntat és ampliar les propostes amb nous cursos i amb coordinació amb l’empresariat local micro-credencials, un format que ofereix uns coneixements d’aplicació immediata en els llocs de treball.

En l’acte de presentació i de signatura del conveni hi ha participat el director general de l’IL3-UB, Guillem Iñiguez; la regidora de Cultura, Tradicions i Educació de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Maria Blanco; i l’alcalde, Maurici Jiménez.

En l’àmbit local, el nou campus complementa l’oferta municipal de formació en l’àmbit ocupacional de la Unitat de Promoció Econòmica; del Programa de Formació Inicial de la Unitat de Joventut; i del Centre de Formació de Persones Adultes de la Unitat de Dinamització Comunitària; alhora que es treballa per un futur centre de formació d’Arts i Oficis.

El programa Vida quotidiana i humanisme, té com a objectiu abordar com les accions de la vida quotidiana ofereixen una visió general de la filosofia, el pensament, tant des de l’òptica del raonament i l’evolució com del desenvolupament de la personalitat, fet que implica una immersió en la cultura i l’humanisme en les vivències rutinàries.

Tot i que el curs s’inicia el divendres 9 de febrer, la sessió inaugural serà una setmana més tard. Entre l’equip docent es comptarà amb la participació de Dr. Joaquim Nadal, catedràtic de la Universitat de Girona i honorable conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya.