FAADA denunciarà el propietari de l'hípica del Ripollès investigada pels Mossos

En una inspecció van trobar tres cavalls morts, dos d'ells sacrificats a trets

La fundació animalista FAADA denunciarà el propietari de l'hípica del Ripollès que està essent investigada pels Mossos per un possible cas de maltractament animal. En un comunicat, lamenten que la Generalitat no comissés tots els cavalls que hi havia en el moment de la inspecció perquè creuen que la seva vida "corre perill".

El 29 de desembre els Mossos van fer una inspecció i van localitzar tres cavalls morts, dos per arma de foc. També hi havia dinou animals vius, dels quals tres estaven en mal estat i van ser comissats i traslladats a un centre de recuperació. La fundació explica que van ser ells els que van alertar els Agents Rurals després que uns excursionistes els informessin del mal estat dels animals i recollissin proves.

En un comunicat, l'entitat animalista celebra l'actuació dels Serveis Territorials del Departament d'Acció Climàtica, Agenda i Medi Rural per la "ràpida actuació" i en especial als Agents Rurals. I asseguren que seguiran pressionant per aconseguir el comís total dels cavalls.

Durant la inspecció del 29 de desembre, els agents van localitzar tres cavalls morts (dos amb un tret) i els seus cadàver estaven repartits en diferents espais de la finca en estat de descomposició. Els Mossos van identificar el responsable de l'hípica com a investigat per un presumpte cas de maltractament animal i també van comissar-li l'arma de foc amb la qual hauria matat presumptament els animals.

Les primeres investigacions policials van revelar que l'empresa hípica no havia fet les gestions correctes amb els cavalls i que els cadàvers dels animals sacrificats estaven repartits per la finca en estat de descomposició.

El sacrifici d’animals per raons sanitàries és un acte propi de l’exercici professional de facultatius veterinaris en casos excepcionals i, segons la policia, la normativa no habiliten cap excepció que no sigui la veterinària.

La investigació segueix oberta i no es descarten detencions per esclarir les responsabilitats que es puguin derivar d'algun col·laborador en els actes investigats.