Investiguen una hípica del Ripollès on han trobat tres cavalls morts, dos per arma de foc

Els Mossos d'Esquadra van detectar el maltractament aquest divendres

Els Mossos d'Esquadra investiguen un cas de maltractament animal en una hípica del Ripollès on s'han localitzat tres cavalls morts, dos dels quals per arma de foc. Els fets van tenir lloc divendres 29 de desembre quan la policia va apropar-se a la finca per fer una inspecció a petició del Servei Territorial de Girona del departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Els agents van comprovar que a l'espai hi havia dinou animals més vius, tres dels quals també es trobaven en mal estat. Els Mossos van comissar aquests exemplars i els van traslladar a un centre de recuperació. A més, els agents van identificar el responsable de l'hípica i van intervenir l'arma amb què s'hauria sacrificat els animals.

Les primeres investigacions policials han revelat que l'empresa hípica no havia fet les gestions correctes amb els cavalls i que els cadàvers dels animals sacrificats estaven repartits per la finca en estat de descomposició.

La policia ha recordat que el sacrifici d’animals per raons sanitàries és un acte propi de l’exercici professional de facultatius veterinaris en casos excepcionals. Alhora, ha alertat que les normes no habiliten cap excepció que no sigui la veterinària.

La investigació segueix oberta i no es descarten detencions per esclarir les responsabilitats que es puguin derivar d'algun col·laborador en els actes investigats.