Santa Coloma de Farners reobre la piscina coberta un any i mig després del tancament

El contracte és de vuit mesos amb la intenció de preparar una licitació més llarga

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners (Selva) ha reobert la piscina coberta després d’un any i mig tancada. La nova empresa adjudicatària de la gestió d’aquest equipament esportiu ha decidit fer jornades de portes obertes al llarg d’aquesta setmana perquè la gent pugui utilitzar les instal·lacions de forma gratuïta i els abonaments començaran a partir del 2 de gener.

De moment, el contracte que arrenca aquest dimecres és de vuit mesos. Malgrat tot, l’alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Carme Salamaña, assegura que aquest serà un contracte “temporal” mentre treballen en un de més llarga durada sense que la piscina arribi a tancar.

L’alcaldessa ha celebrat la reobertura i ha recordat que ha estat “un procés llarg” però amb un final feliç.

El 9 d’agost del 2022 la piscina coberta de Santa Coloma de Farners tancava de forma unilateral. L’empresa que gestionava el servei renunciava al contracte i presentava concurs de creditors. A partir d’aquí va arrencar un “procés llarg” per reobrir l’equipament esportiu, tal com anunciava aquest dimecres l’alcaldessa de Santa Coloma de Farners.

Aquest procés ha consistit en estudiar quin era el millor model per explotar la piscina, fos per gestió directa o per la mateixa que ja hi havia, licitar la gestió a una empresa privada. Finalment es va acordar repetir la fòrmula subcontractat una empresa a través d’un concurs públic

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners va preparar una licitació per poder reobrir l’equipament de forma temporal durant vuit mesos a l’espera de redactar el plec de clàusules definitiu que tingués una explotació més llarga. Si bé la primera intenció de l’anterior equip de govern era reobrir la piscina al maig, el concurs no es va resoldre fins a finals d’agost d’aquest any.

Finalment, l’empresa concessionària ha decidit obrir la piscina aquest dimecres amb una jornada de portes obertes. Entre aquest dimecres i fins el diumenge 31 de desembre la gent podrà accedir de forma gratuïta i utilitzar la piscina coberta, la sala de màquines o participar en alguna de les classes. A partir del 2 de gener l’empresa gestora començarà a cobrar els abonaments corresponents.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Carme Salamaña, ha detallat que fins que no s’ha enllestit la reobertura de la piscina s’ha treballat en el manteniment de la piscina. “Les instal·lacions esportives tancades es deterioren moltíssim”, ha afegit Salamaña. Això ha comportat una important inversió per posar l’equipament al dia.

1.200 abonats

A partir d’aquí l’objectiu és que l’empresa gestora aconsegueixi 1.200 abonats en els pròxims mesos. L’alcaldessa apunta que aquesta xifra és suficient perquè l’equipament sigui viable. “Si arribem als 1.500, fantàstic”, afegia Carme Salamaña. El consistori confia poder-hi arribar perquè ja és el nombre de socis que hi havia abans de la pandèmia. De fet, s’havia arribat a “molts més”.

Licitació “temporal”

El contracte que estrena aquest mes l’empresa gestora serà de vuit mesos per explotar l’equipament esportiu. La licitació d’aquest servei tenia un preu de sortida de 382.000 euros per aquests vuit mesos.

La intenció de l’equip de govern, però, és començar a treballar per un concurs públic més llarg ara que ja s’ha reobert la piscina. El nou concurs haurà de donar continuïtat a l’activitat després d’aquests vuit mesos. Independentment de si el guanya la mateixa empresa que explota el servei des d’aquest desembre o no, la intenció és que la piscina no torni a tancar entre aquesta adjudicació “temporal” i el contracte de més durada.