Salt programa una trentena d’activitats de Nadal des d’ara i fins a la cavalcada de Reis

Aquest dissabte es recupera el Mercat de Nadal, anul·lat des de la pandèmia

A les portes de les festes de Nadal, des del municipi de Salt (Gironès) es programen més d’una trentena d’activitats nadalenques perquè totes les edats i públics puguin gaudir d’aquestes dates. Després de l’encesa de l’enllumenat nadalenc, feta el 5 de desembre, aquest cap de setmana es recupera el Mercat de Nadal, que es farà al Parc de la Maçana des de les 10 a les 20 hores.

El municipi recupera així el mercat nadalenc que s’havia deixat de fer en els darrers anys per la covid i torna amb força, ja que està previst que hi hagi una trentena de parades amb productes de regal, moda i complements, entre d’altres. A més, s’hi ha previst diversos tallers nadalencs, espais de jocs perquè els més petits gaudeixin de la jornada, així com un espectacle de titelles i un concert de nadales.

Una de les novetats d’enguany és el Primer Concurs de Pessebres del Veïnat que té les inscripcions obertes fins el proper dia 22 de desembre i anima als veïns i veïnes enviar fotografies o vídeos per participar en el concurs.

L’entrega de premis serà el 29 de desembre al passeig Ciutat de Girona, entre tots els participants. De la resta de programació nadalenca a Salt en destaca el casal de Nadal a Cal Cigarro per a infants de 3 a 13 anys que es farà del 27 al 29 de desembre i del 2 al 5 de gener, així com el Christmas Fun Week per passar uns dies amb l’anglès com a llengua d’ús per aprendre passant-s’ho bé.

La música i els espectacles pensats per a nens i nenes ocupen part de la programació i el dia 23 de desembre arriba un any més l’Escudella Musical de Nadal al passeig Ciutat de Girona amb els concerts de Rock per Xics (11.30) i Les Menines (13.00) i amb un preu d’entrada de 3 euros. La tradició tampoc faltarà el dia 24 de desembre l’església de Sant Cugat farà l’activitat popular i tradicional de la Nit de Nadal, amb cants i poemes de Nadal.

I com és habitual, cap a final de l’any la Princesa Samarcanda voltarà per diversos barris de Salt per recollir totes les cartes que hagin fet els nens i nenes perquè puguin arribar puntualment a Ses Majestat els Reis d’Orient. També s’han previst bústies reials a comerços del municipi  i no faltarà el campament reial els dies 4 i 5 de gener i la tradicional cavalcada de Reis. (D’aquí uns dies s’enviarà tota la informació ampliada referent a la Princesa Samarcanda, campament reial i cavalcada de Reis),

Activitats solidàries per la Marató de TV3

Coincidint amb l’arrencada de la majoria d’activitats de Nadal, Salt de suma un any més a les activitats solidària amb la Marató de TV3, que se celebra aquest diumenge i es dedica a la salut reproductiva i sexual. Demà dissabte des de l’escola de dansa Nou Espiral de Salt han preparant l’espectacle ‘Salt balla per la Marató” que es podrà veure en doble funció a les 17.30 i a les 19.30 al Centre d’Arts Escèniques El Canal.

I diumenge, dia 17, s’han programat una quinzena d’activitats que es desenvoluparan a la zona esportiva del Pla de Salt, totes amb l’objectiu que recaptar fons per la Marató de TV3. Entre les activitats hi haurà eliminatòria de penaltis shoot-out i partits de futbol, caminada popular i marxa nòrdica, entrenaments de vòlei gimnàstica o patinatge, masterclass de zumba, repte de natació o torneig de caiac polo. Totes les activitats són gratuïtes i els ciutadans podran fer les donacions que considerin oportunes per col·laborar amb la Marató.

A més, hi haurà diverses taules de sensibilització que aniran a càrrec dels professionals dels centres d’atenció primària de Salt. Totes les activitats són possibles gràcies a la col·laboració de més d’una vintena d’entitats de Salt; El Canal, Escola de Dansa Nou Espiral de Salt, Club Bàsquet Salt, Salt Gimnàstic Club, Club Piragüisme Salt-Ter, CN Swimfaster Salt, Club Patinatge Salt, Mercat de Salt, Club Botxes Salt, Farmàcia Jubero, Penya Esportiva Bons Aires Salt, Associació Frodeno Fun, Eurofitness Salt, Club Volei Platja Salt, Club Tenis Salt les Guixeres, Bar Nupi, Restaurant Can Serrallonga, Cafeteria Can Ricard, Centre d’Atenció Primària de Salt-ICS, Agrupament Escola Cau de Can Tona i Nordic Walking Girona.