Olot comprarà quatre finques al sector de la Moixina per a la seva protecció

Sumen una extensió de 14.550 metres quadrats i tenen un cost total de gairebé 30.000 euros

El Ple de l’Ajuntament d’Olot (Garrotxa) d’aquest novembre ha aprovat l’adquisició de quatre finques del sector de la Moixina. Es tracta d’una extensió total de 14.550 metres quadrats situats en els paratges de la Moixina, entre la carretera de la Moixina, el prat de la Salut, Can Fumarola i el Mas Masdavall.

La compra dels terrenys - amb un import de 29.100 euros - permetrà connectar aquests terrenys amb els quals ja són propietat municipal.

La primera adquisició de terrenys en els paratges de la Moixina data de 1988. Van ser 6.000 metres quadrats aproximadament que es va cedir, el seu ús, a la Junta de Protecció de la Zona Volcànica de la Garrotxa per iniciar la recuperació dels Aiguamoixos.

Amb la compra - aprovada per unanimitat en el ple d’aquest dijous- l’Ajuntament d’Olot establirà un nou acord amb el parc natural que permeti continuar amb la gestió d’aquest espai, que també compta amb terrenys propietat de la Generalitat de Catalunya.

La Moixina és un dels espais més singulars de Catalunya per la seva biodiversitat, pel seu valor paisatgístic i importància en la història i la cultura de la ciutat d’Olot. Actualment, és un dels itineraris més utilitzats per la gent d’Olot a l’hora de passejar i un dels espais de visita per les persones que arriben a la ciutat atretes pel seu paisatge. La Moixina és un Bé d’Interès Natural - Reserva Natural objecte de protecció especial, que forma part de la Xarxa Natura 2000.

L’any 1982 la Moixina va entrar a formar part del parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Junt amb el Parc Nou són uns espais amb valors patrimonials excepcionals, tant des del punt de vista ecològic com pel seu ús social i cultural.

En resposta a l’elevadíssim interès de la zona, l’any 2015 es va iniciar el projecte Catàleg de biodiversitat dels paratges de la Moixina i del Parc Nou. Un projecte promogut pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, l’Ajuntament d’Olot i el parc natural de la Zona Volcànica: http://biodiversitatmoixinaparcnou.consorcisigma.org/

Més suport a les entitats d’Olot

En el Ple d’aquest novembre, l’Ajuntament d’Olot ha aprovat una modificació de crèdit, la número 6, que bona part de la qual es destina a donar suport a les entitats de la ciutat. Es reserva un total de 193.931€ per contribuir a fer possibles un total de 20 projectes i activitats organitzades per diferents associacions, entitats i clubs de la ciutat.

Les iniciatives - algunes de les quals s’havien presentat a concurrència competitiva i no s’havien pogut atendre fins al moment per falta de partida a més de les necessitats que han sorgit a finals d’any -, permetran atendre les peticions d’un total de 4 entitats socials, 9 culturals i ciutadanes i 7 d’esportives.

Les activitats per a la gent gran que organitza l’Associació del Centre Cívic d'Olot, el transport adaptat de persones usuàries majors de 18 anys d’Integra, la contribució a les beques per a estudis i mentoratge de la Fundació Impulsa, la creació de la geganta VBella amb motiu del 30è aniversari i la reconstrucció de la carrossa de la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca, l’Agrupació Pessebrista d’Olot i Comarca que ha començat a treballar en diferents activitats de Nadal i el suport a l’activitat dels diferents equips del Club Tennis Taula Olot que ha pujat a la màxima categoria i l’organització de l’Open Ciutat d’Olot són altres de les ajudes concedides en el ple, que s’ha aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern (Junts i ERC) amb el suport d’Activem i VOX; el vot en contra del PSC i l’abstenció de la CUP.

Per altra banda, el ple també ha aprovat la modificació del Pla Estratègic de Subvencions de la Corporació per a l’exercici 2023 amb els vots de l’equip de govern de Junts i ERC amb el suport d’Activem, el vot en contra del PSC i l’abstenció de la CUP i Vox.

En el ple d’aquest novembre, ha prosperat la moció de la CNT per donar suport als col·lectius Tècnics en Lluita i Salvem les Ambulàncies en el procés de la proposició de llei d’internalització del transport sanitari urgent i no urgent a Catalunya. El punt ha comptat amb el suport de tots els grups municipals excepte VOX, que hi ha votat en contra.

La moció del grup municipal Vox contra el referèndum de l'1 d'octubre del 2017 que qualifiquen de "cop d'estat" ha estat rebutjada amb el vot en contra de tots els grups municipals, excepte el vot a favor de VOX.

En el plenari d’aquest novembre també s’ha validat el nomenament de representants al Consorci Transversal i al Consell Territorial de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i s’ha donat compte de l’adhesió d’Olot a la Xarxa Ibèrica d’Espais Geominers que treballa per a la conservació, defensa i promoció del patrimoni geològic i miner.

L’adquisició d’un pis al carrer Sant Cristòfor ha estat aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern (Junts i ERC) i el de VOX, el vot en contra del PSC i l’abstenció d’Activem i la CUP. La compatibilitat d’un treballador de l’Espai Cràter i la proposta de modificació del calendari de pagament del carrer Compositor Serra s’han aprovat amb el suport de tots els grups municipals.