Quatre persones denunciades per dos abocaments il·legals a Aiguaviva i Girona

Els residus provenien d’activitats empresarials

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial de Girona van denunciar a principis de novembre quatre homes, d’edat compreses entre 25 i 59 anys, per una infracció greu a la Llei Reguladora de residus.

El dia 21 d’octubre la propietària d’un terreny situat al terme municipal d’Aiguaviva va denunciar que hi havien fet un abocament de runa i deixalles.

Concretament, el terreny està situat en un pàrquing al costat de l’autovia A2, al seu pas per aquesta població. La perjudicada va posar en coneixement dels mossos que no era la primera vegada que li feien un abocament il·legal i que aquest estava en un lloc que impedia l’accés dels vehicles amb normalitat.

Gràcies a la col·laboració ciutadana i les indagacions policials, els mossos van denunciar tres homes com a responsables de l’abocament. El 3 de novembre, els infractors, a requeriment dels mossos, van recollir tot el material que havien abocat.

El mateix dia 3 de novembre, els agents van localitzar un altre abocament de residus en un camp de conreu situat en un disseminat de la Creu de Palau de Girona. Entre les deixalles van recollir indicis que van permetre identificar-ne la procedència.

Es dona la circumstància que la runa provenia d’una obra de reforma d’un edifici de la població de Salt. En aquest cas també es va denunciar al responsable, el qual també va recollir els residus a petició de la policia.

Els mossos han tramès les denúncies a l’Agència de Residus del Departament d’Acció Climàtica per la instrucció de l’expedient corresponent.

La infracció comesa en els dos casos està tipificada com a falta greu a l’article 75 del Decret legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora dels residus i la sanció que se’ls hi pot imposar als responsables és de 4.001 euros fins a 150.000 euros.