Presó amb fiança per a vuit dels detinguts en l'operació antidroga a l'Alt Empordà

El jutge ha imposat mesures cautelars als set arrestats a qui no envia al calabós

El jutge ha decretat presó eludible a canvi d'una fiança per a vuit dels detinguts dijous en un operatiu antidroga a l'Alt Empordà. Als altres set els ha deixat en llibertat amb mesures cautelars, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dissabte.

La causa està oberta per presumpte pertinença a grup criminal, frau elèctric, blanqueig de capitals, falsificació i delicte contra la salut pública.

L'operació dels Mossos d'Esquadra i Vigilància Duanera va tenir lloc aquest dijous en diverses localitats de l'Alt Empordà. L'epicentre ha estat Figueres on s'han produït bona part dels registres. Un dels domicilis que s'ha escorcollat és una casa del carrer Vila-sacra de Figueres, on viu el suposat cap de l'organització.

Els agents, amb el suport d'efectius de la BRIMO i ARRO, s'han emportat detingut el sospitós en un cotxe patrulla. Al carrer de la Salut del barri de Sant Joan també s'ha escorcollat una casa on hi havia un cultiu de marihuana i els Mossos s'han trobat que estava connectada a l'habitatge del costat, que finalment també s'ha escorcollat. Al mateix temps els agents entraven en un domicili del carrer Casernes de Figueres, a tocar del casc històric.

Un altre dels punts principals ha estat la nau industrial situada al carrer Vilamaniscle de Figueres, al vell mig d'un polígon industrial. La nau contenia una plantació amb prop de 2.500 plantes que els Mossos i els agents Vigilància Duanera han tallat una a una i han col·locat en bosses.

Els sospitosos tenien un sistema de ventilació i la llum punxada de l'escomesa. A més, havien col·locat una bastida plena de caixes per evitar que es veiés res quan obrien les dues persianes.

D'allà els policies s'han emportat desenes de bosses plenes de droga que han carregat en un camió per la seva destrucció i algunes caixes de mostra per entregar al jutjat.

També han requisat el material necessari per fer créixer les plantes i que uns operaris s'han emportat en un camió. Es dona la circumstància que els Mossos ja havien desmantellat una nau propera a la d'aquest dijous on van trobar una plantació, relacionada amb els mateixos detinguts.

En total es van requisar també 5.000 plantes de marihuana, dues armes de foc i 14 quilos de cabdells en diferents habitatges de Figueres, Castelló d'Empúries, l'Escala, Sant Pere Pescador, Vilacolum, Vilamacolum i Girona.