Girona aturarà les atraccions de fires i anul·larà els concerts si el vent augmenta

Lluc Salellas ha activat la fase d'alerta del pla Ventcat

L’Ajuntament de Girona ha activat aquest matí en fase d’alerta el Pla de protecció civil del municipi pel perill de vent. L’alcalde, Lluc Salellas, ha aprovat avui el decret d’activació del Pla, que inclou una sèrie de mesures d’obligat compliment a tota la ciutat, des d’avui i fins que la Generalitat de Catalunya desactivi la fase d’alerta del Pla Ventcat.

Davant de ratxes de vent superiors a 50 km/h, es plantejaria la suspensió d’actes i concerts de la festa major i l’aturada de les atraccions del parc de la Devesa. En el cas que la situació empitjorés, el comitè valorarà si és pertinent el tancament del parc de la Devesa.

Aquestes mesures ja han estat comunicades als firaires i als diferents responsables de les activitats que es portin a terme al parc de la Devesa, a la Copa i en altres indrets del municipi amb motiu de les Fires de Sant Narcís. També es farà un seguiment tècnic de l’arbrat del parc de la Devesa i d’altres parcs de la ciutat.

Actualment el risc per ratxes de vent superiors a 20 m/s és alt a la comarca del Gironès (3/6). Per aquest motiu, i de forma preventiva davant d’un possible augment de la matriu del risc, s’ha posat en marxa el comitè d’emergències de Protecció Civil municipal, format per regidors, regidores i personal tècnic de diferents serveis, amb l’objectiu de fer seguiment de les mesures i l’evolució de les ratxes de vent i reavaluar la situació de forma periòdica.

En situacions de ventades, el consistori assegura que cal prendre les mesures oportunes per evitar possibles accidents o riscos, com ara evitar deixar testos o objectes no estàtics a les façanes i terrasses o evitar els parcs, jardins i zones boscoses.