El quart Fòrum Impulsa fa una crida per passar a l'acció i superar la crisi

Més de 1.600 participants han seguit durant tot el dia la vintena de ponents

El Fòrum Impulsa ha tancat la quarta edició instant joves, empreses i societat a passar a l'acció per superar la crisi econòmica. L'acte de cloenda ha servit de plataforma per posar de relleu el concepte transversal que ha presidit totes les ponències: 'compromou-te' (una paraula creada amb la unió de compromís i moviment).

Mitjançant aquest principi, i fent servir les xarxes socials, la Fundació Príncep de Girona (FPdGi) ha demanat a tots aquells qui vulguin implicar-s'hi que facin públic el compromís que han adquirit. Una empresa que creï llocs de treball per a joves o un emprenedor que innovi en qualsevol camp són alguns dels exemples que es poden compartir per animar més gent a perdre la por. 'El compromís sense acció és estèril; l'acció sense compromís és intrascendent'. Aquesta és la màxima que la FPdGi ha volgut fer arribar a les més de 1.600 persones que aquest dijous s'han aplegat a l'Auditori de Girona per seguir les ponències del quart Fòrum Impulsa.

L'organització ha condensat aquest lema en un nou neologisme (compromou-te) i ha engegat una iniciativa, que té les xarxes socials com a plataforma de difusió, per instar joves, empreses i societat a actuar per superar la crisi. "Allò que volem és esperonar les persones perquè adoptin compromisos concrets i reals en favor dels altres", explica el director executiu del Fòrum, Salvador Maneu.

Dins el moviment 'Compromou-te', com concreta el director, hi tenen cabuda tota mena d'iniciatives. "Ja sigui donar suport a un emprenedor, invertir en el seu projecte o bé aportant experiència als altres; allò que demanem és que les persones se sumin a adoptar compromisos concrets a favor de la joventut i de la societat en el seu conjunt", indica Maneu.

La iniciativa s'obre a tots els àmbits (educatiu, social, científic i econòmic) i es vol fer palesa mitjançant l'empenta de les xarxes socials. Per això, aprofitant aquestes plataformes, qualsevol empresa o entitat que tingui un perfil podrà definir, crear, adherir i replicar compromisos que generin acció i transformació social.

El projecte 'Compromou-te' és una iniciativa conjunta de la FPdGi, Campus Party i la Fundació Teaming. La seva presentació ha servit per posar punt i final a la quarta edició del Fòrum Impulsa, que aquest any ha estrenat nou format (s'ha ampliat a dos dies), i que s'ha celebrat a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona.

Més de vint ponents

Més de vint ponents, alguns d'ells amb projecció internacional, han pujat durant tot el dia a l'escenari de l'Auditori. Les conferències s'han estructurat en tres grans blocs (Idees, Recursos i Actituds) i han portat a Girona personalitats com la directora de creació del Cirque du Soleil, Lyn Heward; l'impulsor de la campanya 'Falling Whistles' (Xiulets caiguts) per fomentar la pau al Congo, Sean Carasso; el cofundador i soci de la plataforma 'Verkami', el català Jonàs Sala, o el president de l'organització edX, Anant Agarwal, que està canviant els fonaments de l'ensenyament amb l'oferta de cursos lliures i gratuïts a través d'Internet.

Aquest any, a més, el Fòrum Impulsa ha engegat dos formats innovadors per posar en contacte els emprenedors sèniors amb els júniors. El primer s'ha batejat com a 'Close Encounters', que ha promogut trobades entre els ponents i els assistents. El segon, el 'Projectarium', ha estat una fira on s'han presentat divuit projectes (impulsats per joves o adreçats a ells) amb l'objectiu de generar impacte i crear nous llocs de treball.

Geronimo Stilton al Fòrum

Durant la jornada d'avui, els assistents també han rebut el llibret 'Un viatge inoblidable' del fenomen literari Geronimo Stilton. Al conte, editat exclusivament per a l'ocasió, el famós ratolí fa una conferència al Fòrum Impulsa i explica com superar la por a parlar en públic. L'autora de la saga Stilton, Elisabetta Dami, va ser una de les ponents de l'edició del 2012 i ha aprofitat la seva experiència per escriure el conte.