Obren un expedient sancionador a l'alcaldessa de Ripoll per unes declaracions a 8TV

El procediment s'ha iniciat a partir d'una denúncia

El Departament d'Igualtat i Feminismes, a través de l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-Discriminació, ha obert un expedient sancionador a l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols.

El motiu, tal com ella ha exposat a X fent públic un fragment de la comunicació que ha rebut, són unes declaracions que va fer sobre immigració a la cadena ja desapareguda 8TV el 29 de maig del 2022 en un debat amb el catedràtic emèrit de Ciència Política i de l'Administració de la UNED, Ramon Cotarelo.

Igualtat i Feminismes ha confirmat que el procediment s'ha iniciat a partir d'una denúncia que apel·la a la Llei d'igualtat de tracte i no-discriminació aprovada per unanimitat al Parlament. Ara l'Oficina disposa de sis mesos per resoldre l'expedient.

En el supòsit de l'Oficina acabés dirimint que Sílvia Orriols hagués comès una infracció greu, l'actual batllessa s'enfrontaria a una sanció que va dels 10.000 euros de multa als 40.000 euros.

De la seva banda, Orriols -a través d'X- ja ha donat per fet que la Generalitat l'ha multat amb 10.000 euros per les seves declaracions. A més, ha qualificat la denúncia de "vergonya absoluta" i ha lamentat que la llibertat d'expressió "no existeixi a mans de les esquerres totalitàries".