L'acusat d'escanyar la dona a Lloret diu que la va matar perquè va entrar ''en pànic''

El processat, que s'enfronta a 20 anys de presó, afirma que està "molt penedit"

L'acusat d'escanyar la dona al domicili familiar de Lloret de Mar (Selva) el 8 de novembre del 2020 ha afirmat que la va matar perquè va entrar "en pànic" durant una discussió. El processat ha relatat al judici que, cap a les nou del vespre, estava assegut al sofà i, de sobte, la víctima se li va apropar "cridant" i amenaçant-lo de mort.

Segons l'acusat, per "tranquil·litzar-la" la va subjectar amb força pels braços, fins que van caure tots dos a terra. Durant la batussa, ha afirmat que va perdre el món de vista i, no sap com, la va acabar asfixiant subjectant-la pel coll amb les dues mans. "Va ser molt ràpid, pensava que estava inconscient, no em podia creure que estigués morta", ha afegit. L'acusat s'enfronta a 20 anys de presó.

El judici, que es fa amb jurat popular, va començar divendres a la secció quarta de l'Audiència de Girona i s'ha reprès aquest dilluns amb la declaració de l'acusat. El processat, d'origen belga, ha explicat que va mantenir una relació de parella amb la víctima durant 25 anys, amb deu de casats.

L'any 2020, vivien en un apartament ubicat al carrer Magnòlia de Lloret de Mar. Feia aproximadament un any que havien reprès la relació perquè, segons ha declarat, havien estat un temps separats i ell havia estat amb una altra dona. De fet, ha afirmat que la víctima sentia "molta gelosia" per això i que li recriminava constantment que hagués tingut la relació extramatrimonial.

El processat ha exposat que el vespre del 8 de novembre estava assegut al sofà del domicili familiar i la víctima s'havia anat a estirar una estona. Cap a les nou del vespre, i de manera sobtada, la dona va sortir de l'habitació i se li va abraonar "cridant i amenaçant": "Deia que em volia assassinar". Segons el processat, la víctima l'intentava agredir i li estirava els cabells.

"Vam forcejar i, per tranquil·litzar-la, la vaig agafar pels canells", ha afegit l'acusat. Durant la batussa, van caure a terra. El processat ha dit que tot va anar "molt ràpid", que va "entrar en pànic", va perdre el món de vista i no sap ben bé en quin moment la va acabar agafant pel coll i la va escanyar.

"No em podia creure que hagués mort", ha exposat l'acusat, que ha estat bona part de la declaració sanglotant. De fet, ha afirmat que va estar "entre deu i quinze minuts" quiet, esperant que la víctima "despertés": "Pensava que estava inconscient". Després d'això, li va tancar els ulls a la dona i va tapar el cos amb una manta.

Va passar la nit al domicili, pensant amb suïcidar-se i escrivint unes notes per als dos fills de la dona. Finalment, i quan ja era de dia, va sortir a passejar el gos, va preparar una maleta i va anar fins a la comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar, on va confessar que havia matat la seva dona i va entregar les claus del pis perquè poguessin entrar.

L'acusat ha afirmat que està "molt penedit": "Donaria la meva vida per recuperar la de la meva muller, hauré de viure tota la meva vida amb això". A més, també ha explicat que ha cedit totes les seves propietats als fills de la víctima i que l'han perdonat: "Sabien que la seva mare tenia tendències agressives i que estava molt gelosa. Em van dir que no podrien oblidar el que havia passat però que em perdonen".

20 anys de presó

El fiscal Enrique Barata l'acusa d'un delicte homicidi amb les circumstàncies agreujants de parentiu, abús de superioritat i aprofitament de lloc i l'atenuant de confessió i sol·licita 14 anys i 9 mesos de presó. L'acusació popular, en nom de l'Ajuntament de Lloret de Mar, considera que la víctima no va tenir cap possibilitat de defensar-se i demana 20 anys de presó per assassinat.

La defensa, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, recull la versió que el processat ha mantingut des del moment de confessar els fets i demana un màxim de 10 anys de presó per homicidi amb l'agreujant de parentiu i les atenuants molt qualificades de confessió i reparació del dany i l'atenuant simple de legítima defensa.

Segons el guió, aquest dilluns hi ha previst el tràmit de conclusions i informes i dimarts al matí el magistrat-president entregarà l'objecte del veredicte al jurat popular, que es retirarà a deliberar.