El Recòndit tanca la tercera edició amb 4.500 espectadors

Núria Graham va protagonitzar el concert de cloenda

El Recòndit 2023 ha tancat les portes aquest dissabte amb el concert de Núria Graham a Sant Vicenç de Camós, que ha estat la cloenda a una programació que va arrencar el mes d’abril i ha portat 24 concerts i 32 artistes als municipis de menys de 2.000 habitants del Pla de l’Estany.

La cantautora osonenca ha presentat al Recòndit i en format trio les cançons de ‘Cyclamen’, un treball que va publicar a principis d’any i que durant tot el 2023 ha presentat amb una gira nacional i internacional que ha passat pels principals festivals del país.

Des de l’abril, el Recòndit ha portat concerts a Camós, Crespià, Esponellà, Fontcoberta, Palol de Revardit, Sant Miquel de Campmajor, Serinyà i Vilademuls, tots ells municipis del Pla de l’Estany d’entre 200 i 2.000 habitants.

Entre els artistes més destacats que han passat pel Recòndit hi figuren Clara Peya, Lluis Gavaldà i Joan-Pau Chaves, Manu Guix o Quimi Portet, però també artistes emergents com Esther, Selma Bruna, Ven’nus o Júlia Blum i artistes de la comarca com Vic Moliner, Pau Brugada o David Mauricio.

Al llarg dels 24 concerts celebrats en aquesta edició, el Recòndit ha reunit més de 4.500 espectadors, xifra que confirma el creixement del projecte i que el consolida com una de les propostes culturals de més èxit a la comarca.

Amb el creixement experimentat aquest any, el Recòndit s’estableix com un punt de referència musical al Pla de l’Estany i consolida la seva aposta per descentralitzar l’oferta cultural de les grans ciutats i reivindicar el paper que han de tenir els municipis petits en el món cultural.

Aquesta tercera edició també ha servit per consolidar l’aposta sostenible del Recòndit, que un any més ha sonoritzat tots els concerts amb energia verda gràcies a plaques solars i acumuladors d’energia.

L’acció s’ha portat a terme gràcies al projecte EcolòGIG, que ha permès que tots els concerts s’hagin portat a terme generant zero emissions de CO2, sense necessitat de recòrrer a la xarxa elèctrica i substituint l’ús habitual de generadors de gasoil per una alternativa sostenible.