L'expolicia que va matar la seva cunyada a Caldes demana perdó

La defensa d'Antonio Alcaraz vol que se li faci una avaluació psicològica

L'expolicia municipal de Girona, Antonio Alcaraz, ha tingut una nova oportunitat per explicar els motius que el van portar a degollar la seva cunyada i a clavar-li també un ganivet al coll a la seva dona el 28 de maig a Caldes de Malavella. L'home, de 52 anys i veí de Vilablareix (Gironès), ja es va negar a declarar a comissaria i quan va passar a disposició judicial a Santa Coloma de Farners el dia 30, dos dies després dels crim. Aquest dimecres, tampoc ha volgut donar la seva versió dels fets al jutjat de violència domèstica de Girona, que a partir d'ara s'encarregarà d'instruir el cas.

Segons ha explicat l'advocat de l'expolicia, Francesc Xavier López, l'acusat ha dit que "no està en condicions" de declarar. "El que sí que ha volgut fer és demanar perdó a les víctimes" ha explicat el lletrat. La defensa ha demanat com a prova que li facin una avaluació psicològica a la presó perquè creu que en el moment dels fets l'expolicia va poder patir una alteració psíquica.

"L'última cosa que em va dir quan el vaig anar a veure a la presó va ser 'no sé ni el que vaig fer' i, de forma entretallada va apuntar 'si m'hagués respost al telèfon...'", ha explicat l'advocat que detalla que, segons l'expolicia, ell i la seva dona travessaven una crisi matrimonial que ell volia superar. Per això, no va encaixar bé que la dona decidís marxar de casa i anar a passar uns dies a casa la seva cunyada, a qui culpava de la separació.

El matí del 28 de maig, Antonio Alcaraz es va presentar davant del domicili i va bloquejar la sortida de la casa amb el seu cotxe. Llavors, quan la seva esposa, la seva cunyada i les seves nebodes de 6 i 11 marxaven de casa, va baixar del vehicle i va apunyalar al coll a les dues dones.

La seva cunyada (esposa del seu germà) va morir a la casa sense que els policies que van arribar primer a l'escena del crim i els sanitaris que la van atendre després poguessin fer res per salvar-li la vida. A la seva dona, el mateix acusat la va portar a l'hospital Santa Caterina de Salt, on la van intervenir d'urgència. El seu testimoni serà essencial en el cas. De fet, la dona s'ha personat com a acusació particular i el seu lletrat, Manel Mir, ha presentat la documentació que acredita que ja ha rebut l'alta mèdica i que està en condicions de declarar quan el jutge la citi.

Davant les dues nenes

El crim va passar davant les dues nenes, de 6 i 11 anys. Van ser les nenes les que van trucar al fix de casa de la seva àvia materna -que viu a prop de la casa familiar- i van alertar que "el tiet està matant la mama i la tieta". Després de rebre aquesta trucada, l'àvia i també la germana de la víctima mortal van anar corrent fins al lloc dels fets. La família de la víctima mortal també s'ha personat a la causa de la mà del lletrat Samuel Garcia-Quintas.

Quan l'avia i la germana van arribar a l'escena del crim, també hi va arribar un veí que, alertat pels crits de les nenes, havia trucat a la policia i s'havia apropat fins a la casa. Tant la germana com el veí han declarat aquest dimecres al jutjat de violència domèstica de Girona. Està previst que la setmana vinent hi hagi més declaracions.

Antonio Alcaraz va ingressar a presó el 30 de maig per un delicte d'assassinat i un altre d'intent d'assassinat. També li podrien acabar imputant delictes de lesions psíquiques per les seqüeles que patiran les nenes menors d'edat per haver vist com mataven la seva mare davant seu.