Presó sense fiança per a l'expolicia acusat de matar la cunyada

El jutge l'acusa dels delictes d'assassinat i de temptativa d'assassinat amb agreujant de parentiu

L'expolicia municipal ha mantingut davant la jutgessa el mateix mutisme que va tenir a comissaria. Antonio Alcaraz s'ha acollit al seu dret a no declarar i la seva compareixença, que ha començat tot just passades les tres de la tarda, s'ha acabat al cap de poca estona.

La fiscal que porta el cas li ha imputat els delictes d'assassinat i temptativa d'assassinat amb agreujant de parentiu. Alcaraz s'enfronta, d'aquesta manera, a una pena de presó de més de vint anys. A més de l'acusació pública i l'advocat del detingut, a la vista que s'ha celebrat també s'hi ha personat, com a acusació particular, l'advocada de la dona de l'expolicia, a qui va ferir d'un tall al coll.

La lletrada, Anna Tomàs, s'ha adherit a la qualificació dels fets que ha fet la fiscal. De moment, al cas només hi ha compareguda aquesta acusació particular (perquè la família de la víctima mortal encara no s'ha personat).

Després que Antonio A. manifestés que s'acollia al dret a no declarar, la titular del jutjat l'ha enviat de cap a la presó sense fiança. L'expolicia municipal ha ingressat aquesta mateixa tarda al centre penitenciari de Girona, on s'hi estarà fins que el cas arribi a judici a l'Audiència de Girona.

L'advocat de l'expolicia, Jordi Corominas, ha explicat que el seu client no ha volgut declarar perquè està "commocionat per la gravetat dels fets". Corominas ha afegit que Antonio A. es troba "en estat de xoc emocional" i que esperarà uns dies a explicar la seva versió, perquè necessita "serenitat i tranquil·litat per poder explicar uns fets tan greus".

Canvi de jutjat

De fet, l'expolicia municipal haurà de tornar a passar a disposició judicial d'aquí a uns dies (segurament, la setmana que ve). Aquest cop, però, ho farà davant del Jutjat de Violència sobre la Dona de Girona. I és que, com que l'acusat residia a Vilablareix (Gironès) i se li imputa una temptativa d'assassinat per les ferides que va provocar a la seva muller -una agent cívic de Girona- el jutjat de Santa Coloma de Farners s'inhibirà a favor d'aquest.

Fins ahir, la instrucció del cas s'havia mantingut sota secret de sumari. Avui, però, coincidint amb el pas a disposició judicial d'Antonio Alacaraz, el jutjat ha aixecat el secret de les actuacions.

Crim a la urbanització

L'expolicia municipal va cometre el crim aquest dimarts a primera hora del matí en una casa de la urbanització Llac del Cigne de Caldes de Malavella. En aquest domicili, era on hi vivia la família del germà del detingut, i on la dona de l'expolicia hi havia anat a passar uns dies perquè el matrimoni passava per hores baixes.

Antonio A. va arribar a l'habitatge pels volts de les nou del matí i, aprofitant que la seva dona i la cunyada sortien del garatge, es va començar a discutir amb elles. L'expolicia va tallar el coll a la víctima, de 37 anys, amb un ganivet i també va ferir la seva esposa, que és coordinadora dels agents cívics de Girona.

Després, ell mateix va portar la seva dona fins a l'hospital Santa Caterina de Salt (Gironès) perquè li curessin les ferides que li havia provocat al coll. La dona va ser intervinguda d'urgència i continua ingressada, tot i que fora de perill.

Va ser a l'hospital, precisament, on l'expolicia va confessar haver mort la seva cunyada i ferit la muller, i on els Mossos d'Esquadra el van detenir. Antonio A havia treballat a la Policia Municipal de Girona durant vint anys, però es va retirar després de patir una afecció coronària. Ara, treballava com a lampista i entre d'altres feia tasques de manteniment a l'hospital Santa Caterina de Salt.