La dona morta a Cabanes va morir de forma violenta

El cas continua sota secret de sumari

L'autòpsia confirma que la dona d'uns 30 anys trobada morta a Cabanes (Alt Empordà) va morir de forma violenta. La investigació continua oberta i el jutjat ha decretat secret de sumari. Diumenge a la tarda, dues dones van localitzar el cadàver en un canal de reg conegut com el Pla de Torells. La víctima tenia una ferida al cap, que va fer sospitar que va morir de forma violenta.

L'àrea d'investigació criminal dels Mossos d'Esquadra es va fer càrrec del cas. L'autòpsia, que li han fet aquest dimarts, ha confirmat que va ser víctima d'un crim i descarta que morís de forma accidental o voluntària. La dona anava indocumentada i tant Mossos com forenses han recopilat mostres per identificar-la.

Diumenge a la tarda, dues dones van veure el cos mentre passejaven i van alertar els Mossos d'Esquadra. El cos de la dona havia quedat atrapat en un pont petit que hi ha en un canal de reg del Pla de Torells, al municipi de Cabanes. La víctima anava vestida però no duia sabates. Tampoc duia a sobre cap documentació que permetés identificar-la.


La dona tenia una ferida al cap que feia sospitar que es podia tractar d'una mort violenta. Es va activar la comitiva judicial, amb el jutjat d'instrucció de guàrdia al capdavant, i l'àrea d'investigació criminal dels Mossos d'Esquadra es va fer càrrec de la investigació. Tot i això, calia esperar que els forenses fessin l'autòpsia per determinar si es tractava d'una mort homicida o no.

Fonts properes a la investigació han confirmat que l'autòpsia conclou que la dona va morir de forma violenta i, per tant, que va ser víctima d'un crim. L'autòpsia ha descartat que la dona -que tindria uns 30 anys- morís de forma accidental o que hagués decidit suïcidar-se.

Els Mossos d'Esquadra van extreure les empremtes dactilars de la víctima per veure si d'aquesta manera la podien identificar. També van comparar les seves característiques físiques amb les denúncies de desaparicions i van alertar els municipis propers per veure si havien trobat a faltar alguna veïna. Els forenses també han extret mostres d'ADN per poder fer la identificació.

La investigació continua oberta per intentar esclarir qui va ser l'homicida que la va matar i després es va desfer del cos llançant-lo al canal de reg.