La gironina Sílvia Osuna rep el premi Nacionals d’Investigació per a Joves

La professora de recerca ICREA de la UdG ha destacat per les seves "aportacions noves i originals"

La professora de recerca ICREA a l’Institut de Química Computacional i Catàlisi de la Universitat de Girona (UdG), Sílvia Osuna, rebrà el Premi Nacional d’Investigació per a Joves ‘María Teresa Toral’, en l’àrea de Ciència i Tecnologies Químiques.

Així ho va anunciar divendres la ministra de Ciència i Innovació en funcions, Diana Morant, del ministeri responsable de concedir els Premis Nacionals d’Investigació, el reconeixement més important a l’Estat en l’àmbit de la recerca científica.

El jurat ha concedit el guardó a Sílvia Osuna per la seva "excel·lent trajectòria científica, el seu impacte i alt reconeixement internacional i pel seu recorregut curricular, en haver obtingut projectes competitius del més alt nivell". El jurat ha ressaltat les seves aportacions noves i originals en el desenvolupament de nous protocols computacionals per al disseny de nous enzims, que tenen un gran potencial de transferència al teixit productiu.

Nascuda a Castelló d’Empúries el 1983, Sílvia Osuna compta amb més de 90 publicacions científiques, i ha estat guardonada amb el Premi Marcial Moreno-Mañas 2021, el Premi Lecture Award of the European Chemical Society (EuChemS) 2021, el Premi Nacional de Recerca de Catalunya 2019 per a Joves Talent (Fundació Catalana de Recerca i Innovació), el Premi de Recerca de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) al 2016 i el Premi Talent Jove 2023 de la Societat Catalana de Química, entre d’altres.

L’any 2015 va obtenir un projecte d’1,5 milions d’euros de l’ERC en el marc de la convocatòria Starting Grant per iniciar la seva carrera investigadora independent a la Universitat de Girona.