Denuncien que es volen construir 22 habitatges en un jardins protegits a Calella de Palafrugell

SOS Costa Brava demana que l'Ajuntament modifiqui el POUM

SOS Costa Brava denuncia que el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Palafrugell (Baix Empordà) preveu la construcció de 22 habitatges en els jardins Rubió i Tudurí de Calella de Palafrugell.

L'entitat recorda que es tracta d'un espai protegit per una moratòria urbanística que va decretar el consistori fa uns mesos i que segueix vigent. Per això, SOS Costa Brava creu que és un "contrasentit" que es permeti aixecar aquestes edificacions, malgrat que l'espai està considerat com un Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).

A més, des de l'entitat assenyalen que es tracta d'uns jardins que tenen prop de 70 anys i per això demanen a l'Ajuntament que modifiqui el POUM per tal d'evitar que es puguin fer els habitatges.

Per tot plegat, SOS Costa Brava entén que es tracta d'una contradicció permetre que aquests habitatges s'aixequin en una zona que està protegida per una moratòria municipal i que es va fer per "reconsiderar les actuals normes i aprofitaments urbanístics en relació amb el nou Pla Director Urbanístic de terrenys no sostenibles del litoral gironí".

En aquest sentit, l'entitat no s'explica com pot ser que malgrat la suspensió de llicències que comporta la moratòria i "a incertesa del futur urbanístic d'aquestes finques", els Jardins Rubió i Tudurí "apareguin aparador d'una agència immobiliària com si fossin plenament edificables".

És per això que exigeixen a l'Ajuntament que busqui algun tipus d'acord amb els propietaris de les finques perquè es pogués qualificar el jardí com a parc urbà de titularitat pública i aplicar-hi una protecció integral, "responent així de manera plena i suficient a la seva catalogació BCIL" i proposa que es destinin les edificacions ja existents a equipament municipal o comarcal.

Els jardins projectats per Nicolau Maria Rubió i Tudurí són de titularitat privada i formen part d'una finca situada a l'Avinguda Antoni J. Rovira 10-12, cantonada amb el carrer de Lanzarote de Calella de Palafrugell. Ocupen una superfície de 6.823m2 i, per la seva singularitat, tenen un alt valor cultural i es poden considerar una de les grans obres de l'arquitectura de jardins de Catalunya.